Hervanta Sprint Tour 2013  Hervanta Sprint Tour on kolmen sprintti osakilpailun kilpailusarja.

  Kilpailupäivät ovat ti 14.5, pe 28.6 ja pe13.9.

  Sprintit ovat iltakisoja. Hervanta Sprin Tourin keskeinen lähtökohta on tarjota hyvät harjoituskilpailut maamme huippusuunnistajille ja samalla kovatasoiset kisat kaikille sprintistä kiinnostuneille. Samalla teemme panoksemme sprinttikulttuurin viemiseksi eteenpäin nuorison keskuudessa unohtamatta ikäsarjojakaan.


  Sarja alkaa tiistaina 14.5, joka on samalla Hämeen am-kilpailu. Kisa toimii oivana valmistautumisena SM-sprinttiin.

  Toinen osakilpailu on perjantaina 28.6, joka on optimoitu ajankohdaltaan sopimaan NORT:sta palautuneille ja MM-kisoihin valmistautuville suunnistajille. Samaan aikaan leireilee Vuokattiin valmistautuva sprinttimaajoukkue Tampereella.

  Kolmas ja sarjan päättävä osakilpailu on syksyllä perjantaina 13.9, jolloin itselleen voi rakentaa Tampere-turneen sprinttaamalla perjantaina ja jatkamalla lauantaina Kangasalle maastokisoihin.

  Sarjassa panostetaan erityisesti ratoihin ja maajoukkueen valmennukselliseen tarpeeseen ja ratamestareina toimivat Petri Annila (HL-11, SM-12) sekä maajoukkueen valmentajakaksikko Juha Taini ja Antti Harju. Kartta on huippukartoittaja Janne Weckmanin tekemä. Kilpailut eivät ole samalla alueella, jolla SM-sprint kisattiin!