16.05.2018 Kilpailuohje

  SÄRKÄNNIEMI-SUUNNISTUS KILPAILUOHJEET

  Järjestäjä

  Kilpailun järjestäjä on Koovee Ry.

  Säännöt

  Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjän antamia ohjeita.

  Toimihenkilöt

  Kilpailun johtaja: Jukka Syrjänen
  Ratamestarit: Otso Westerlund, Saul Klemola, Väinö Johansson
  Valvoja: Teppo Salmia, Tarpian Suunta
  Lähdöt: Jari Kanko
  Info: Marja Koski, Kati Kuusisto
  Kuulutus: Jukka Westerlund
  Tulospalvelu: Jukka Suojanen
  Tiedotus: Mikko Laurikkala, 040 7183132

  Tuomarineuvosto: Vesa Mäkinen (AngA, pj), Sari Kontio (KangSK), Pasi Isokallio (Rasti-Nokia)

  Kilpailukeskus

  Sisäänkäynti kilpailukeskukseen on Särkänniemen huvipuiston alaportista, satama-altaan puolelta. Alaportti on ainoastaan suunnistajien ja huoltajien käytössä, ja se suljetaan noin kello 13.15. Info on välittömästi portin sisäpuolella.

  Opaspaalu on infon läheisyydessä alueen sisäpuolella.

  Alueen ahtauden vuoksi seurateltat eivät ole sallittuja.

  Paikoitus

  Paikoitusalueena on Särkänniemen lähipaikoitusalue, jolla Särkänniemen normaali paikoitusmaksu. Etukäteen tai infosta ostettuna paikoituksesta saa alennuksen. Paikoituslippu tarvitaan vasta pysäköintialueelta poistuttaessa.

  Info

  Infosta saa seurapussin, jossa on kilpailuohje, rintanumerot ja tarkistuslipukkeet. Lainatut Emit-kortit eivät ole seurapussissa, vaan ne noudetaan erikseen infosta. Lainatut emit-kortit kerätään pois maalissa. Kadonneesta Emit-lainakortista veloitetaan 60 euroa.

  Info-pisteessä huolehditaan myös ilmoittautumisiin, sarjoihin ja Emit-numeroihin liittyvät ongelmat.

  Rannekkeet

  Särkänniemi-rannekkeet ja pysäköintiliput luovutetaan infossa tilauksessa mainitulle henkilölle tai hänen kirjallisesti valtuuttamalleen henkilölle. Tilaajan tai hänen valtuuttamansa henkilön tulee varautua todistamaan henkilöllisyytensä rannekkeita noutaessaan. Hakijan tulee laskea saamansa rannekkeet ja pysäköintiliput kuittauksen yhteydessä, koska emme voi jälkikäteen korjata virheitä luovutettujen tuotteiden määrissä. Myynnissä on Särkänniemi-rannekkeita, joilla pääsee laitteiden lisäksi kohteisiin ja huvilaiterannekkeita, joilla pääsee vain laitteisiin. Kumpiakin rannekkeita on yli 120 senttiä pitkille ja 100-120 senttiä pitkille. Rannekkeita ei lunasteta takaisin.

  Mikäli rannekkeiden maksaminen pankkisiirrolla on tehty suhteellisen myöhään, on varmuuden vuoksi hyvä ottaa mukaan verkkopankista saatava maksukuitti, jotta voimme luovuttaa rannekkeet, vaikka raha ei vielä näkyisikään tilillämme.

  Infossa on myynnissä rannekkeita ja pysäköintilippuja. Maksu käteisellä tai maksukortilla. Lähin pankkiautomaatti sijaitsee Näsinneulan ala-aulassa.

  Kilpailumaasto

  Kilpailumaasto koostuu monipuolisesta Särkänniemen elämyspuiston alueesta sekä Onkiniemen tehdasalueesta. Suurimmalta osaltaan maasto on kovapohjaista asfaltti- tai hiekka-alustaa, mutta pitää sisällään myös joitakin nurmikko- ja metsäkaistaleita. Alueella on myös joitakin jyrkkiä rinteitä ja kallioisia mäenpäällystöjä, jotka varsinkin märkinä ovat liukkaita.

  Ratasuunnittelulla on pyritty mahdollistamaan sprinttiin kuuluvan kovan vauhdin ylläpito. Aivan jyrkkäpiirteisimmät alueet on merkitty karttoihin kielletyn alueen symboleilla sekä estetty suunnistajien ajautuminen alueille rajaamalla näitä alueita myös maastoon kielletyn alueen nauhoilla. Kielletyt alueet on merkitty kilpailukarttaan sekä lähtöpaikkojen mallikarttoihin.

  Kilpailun aikana huvipuiston alueella ja sen ympäristössä on jalankulku- ja ajoneuvoliikennettä. Tämän lisäksi kilpailusuoritusten aikana syntyy tilanteita, joissa suunnistajat kohtaavat toisiaan. Noudattakaa varovaisuutta ja kiinnittäkää tarvittavaa huomiota myös muihin liikkujiin!

  Kilpailualueella on toimitsijaliivillä varustettuja toimitsijoita jotka ohjaavat kulkemista.

  Radat ohittavat SuperParkin sisäänkäynnin aikana, jolloin SuperPark on jo auki. Suunnistajien on syytä olla varovaisia yhteentörmäysten välttämiseksi.

  Kilpailujalkineet

  Jalkineeksi sopii hyvin kevyt juoksu- tai maastojuoksukenkä. Nastarit ovat myös sallittuja. Mikäli kilpailumaasto on kilpailupäivänä märkä, kannattaa lisäpitoa tarvitsevien henkilöiden harkita tukevampaa jalkinetta.

  Nastareilla ei saa liikkua sisätiloissa (pesutilat, WC).

  Leimaus

  Kilpailussa käytetään Emit-leimausta. Huolehdithan, että käytät Särkänniemi-suunnistuksessa asianmukaista kilpailukorttia. Katso Suomen Suunnistusliiton päätös sallituista kilpailukorteista: http://www.suunnistusliitto.fi/kilpailu/saannot-ja-ohjeet/sallitut-kilpailukortit

  Lainatut Emit-kortit saa infosta (vuokra 2 €), ja ne palautetaan maalissa tietojen purkamisen jälkeen.

  Jos rastilla on useampia leimasimia, vain yhdellä leimasimella tarvitsee leimata. Ajanotto päättyy maalileimaukseen.

  Rasteja on paljon ja osa radoista menee ristiin, joten ole tarkkana oikeiden rastien kiertämisestä oikeassa järjestyksessä.

  Mallirasti sijaitsee opaspaalun läheisyydessä. Mallirastilla voit testata Emit-korttisi toimivuuden. Infosta voi vuokrata Emit-kortin, jos oma on viallinen.

  Lähtöluettelo

  Lähtöajat julkaistaan Kooveen kotisivuilla. Kilpailupäivänä lähtöajat ovat nähtävissä kilpailukeskuksessa ja lähdöissä.

  Kilpailunumerot

  Rintanumerot jaetaan seurapusseissa. Kilpailijalla tulee olla numero näkyvillä koko suunnistuksen ajan. Rintanumeroon on merkitty kilpailijan nimi, sarja, seura, lähtöaika, lähtöpaikan numero sekä Emit kortin numero. Tarkasta, että Emit-kortissasi on sama numero kuin rintanumerosi tarrassa!

  Ipana- ja Tornadoratojen rintalaput saa infosta ilmoittautumisen yhteydessä. Rintalaput ovat tarroja, mutta ne voi kiinnittää myös hakaneuloilla, joilloin kilpailijalla on oltava omat hakaneulat mukanaan.

  Kartta

  Sprinttisuunnistuskartta (tuloste 5/2018), jonka mittakaava on 1:3000, käyräväli 2 m. Kartat ovat muovikotelossa. Kartan on päivittänyt Pekka Ala-Mäyry.

  Kilpailukarttoja ei kerätä maalissa. Kilpailleet eivät saa näyttää karttoja vielä lähtemättömille kilpailijoille. Kilpailumaastossa liikkuminen kartan kanssa on kielletty muuten kuin oman suorituksen aikana.

  Kartassa on syytä kiinnittää huomiota mitkä aidat ovat ylipääsemättömiä ja mitkä voi ylittää. Jotkut rastipisteet ovat aitausten takana, mutta rasteille pääsee sellaisten aitojen yli jotka kartan mukaan saa ylittää.

  Kielletyt alueet ja kohteet

  Sprinttikartassa on kohteita, joita ei saa ylittää, alittaa eikä muullakaan tavoin käyttää kulkemiseen.

  Tämän lisäksi maastossa on karttoihin merkitty kielletty alue. Osa kiellettyjen alueiden reunoista on nauhoitettu maastoon, millä on pyritty estämään tahaton kulkeutuminen kielletylle alueelle. Joitakin matalia kukkapenkkejä on merkitty maastoon kielletyn alueen nauhoilla, jotta niiden havaitseminen helpottuu.

  Kielletyt alueet on kuvattu kilpailukarttoihin yksiselitteisesti ja niiden rikkominen johtaa suorituksen hylkäämiseen. Ensisijaisesti valvontamme pyrkii varoittamaan, ettei rikettä syntyisi. 14- ja 16-sarjoissa kilpailijan vastuu on suurempi.

  Kilpailumaastossa liikkuminen ennen kilpailusuoritusta on kielletty.

  Tornado- ja Ipanarata

  Nämä radat lähtevät lähdöstä 2 toimitsijoiden opastamana kilpasarjojen lähtöjen jälkeen alkaen klo. 12.00 ja päättyen klo 12.25. Huomatkaa että kilpailumaastosta tulee poistua klo 12.45 mennessä, jolloin kaiken suunnistustoiminnan on määrä päättyä ennen huvipuiston aukeamista.

  Ilmoittautuminen Infoon klo 11.30 mennessä. Osallistumismaksu 10 euroa.

  Näissä sarjoissa on saattaja sallittu. Ajanotto Emit-kortilla, jonka voi vuokrata Infosta.

  Lainatut Emit-kortit kerätään pois maalissa.

  Näistä sarjoista ei julkaista tulosluetteloa. Tuloksen saa halutessaan maalissa lukijalaitteelta.

  Ratojen rintalaput saa infosta ilmoittautumisen yhteydessä ja siihen tulee kirjoittaa kilpailijan nimi. Laput ovat tarroja, mutta ne voi kiinnittää myös hakaneuloilla, joilloin kilpailijalla on oltava omat hakaneulat mukanaan.

  Karttoja ei kerätä pois maalissa. Hyvien kilpailutapojen mukaista on, ettei karttaa näytetä vielä lähtemättömälle suunnistajalle.

  Näiden sarjojen suunnistajat ohjataan viimeisen rastin jälkeen omaan maaliinsa, josta he saavat halutessan tulosliuskan.

  Rastimääritteet

  Kaikissa sarjoissa rastimääritteet on painettu karttoihin. Lähdössä on lisäksi irralliset määritteet

  muille kuin rastireiteille. Määritteiden kiinnittämiseen kilpailija varaa omat välineet. Sarjoissa

  H/D10 – 13 käytetyt rastimääritteet on selitetty infotaululla ja lähtöpaikoilla.

  Lähdöt

  Kilpailussa on käytössä kolme lähtöpaikkaa. Lähtö 2 on saattajasarjoille sekä kuntosuunnistussarjoille (ipana ja tornado). Lähtöviitoitukset lähtevät opaspaalulta, ilmoitetut matkat ovat myös opaspaalulta.

  Lähtöön 1 on matkaa 500m (punainen viitoitus), lähtöön 2 matkaa 400m (sininen), lähtöön 3 matkaa 900m (keltainen).

  Huomaa, että osa kilpailijoista lähtee puolen minuutin kohdalla ja osa tasaminuutilla.

  Lähtöjen toiminta

  • Kilpailija kutsutaan lähtökarsinaan viisi minuuttia (tasaminuutilla lähtevä) tai viisi ja puoli

  minuuttia (puolen minuutin kohdalla lähtevä) ennen lähtöaikaansa ja hän saa tutustua oikein

  päin suunnattuun mallikarttaan. Rastireittisarjojen ja H/D10A -sarjojen mallikartoissa on

  ratapainatus. Muiden sarjojen mallikarttaan on merkitty radan K-piste.

  • 4 tai 4½ minuuttia ennen lähtöä Emit-kortin numeron ja lähtöajan tarkistus sekä kortin

  nollaus.

  • 3 tai 3½ minuuttia (varmistuksia).

  • 2 tai 2½ minuuttia ennen lähtöä nähtävillä on mallikartta, johon on merkitty K-piste.

  Rastireitit:

  Opastaja antaa kartan ja varmistaa kartan suuntauksen maaston mukaan, näyttää

  kartasta lähdön sijainnin, näyttää mallirastin sekä näyttää viitoituksen alun. H/D10A-sarjalaisille

  opastaja varmistaa kartan suuntauksen ja näyttää lähdön sijainnin kartalta.

  • 1 minuutti ennen lähtöä H/D10A-sarjalaiset sekä rastireittisarjalaiset voivat tutustua itse

  rataansa saamastaan kartasta. H/D11-13 sarjalaiset ottavat sarjansa mukaisen kartan ja voivat tutustua rataan.

  H/D14-16 sarjoissa kartan saa vasta lähtöhetkellä. Varmistakaa että otatte oman

  sarjanne kartan.

  • K-piste on kaikilla sarjoilla lähtöpaikalla.

  RR-sarjojen lisäohjeet

  RR-radat on merkitty maahan valkoisella, pääosin yhtenäisellä viitoitusnauhalla. RR-ratojen viitoituksen lähellä on ratateknisistä syistä jonkin verran muita rasteja, joten tarkista, että leimaat oikealla rastilla. Rastireitin rastin tunnus on aina muotoa RR1, RR2, jne.

  Lähtö 1:stä lähtevien ensimmäisen rastin koodi on RR1, lähtö 2:sta lähtevien ensimmäisen rastin koodi on RR4 ja lähtö 3:sta lähtevien ensimmäisen rastin koodi on RR2.

  Ratojen pituudet ja lähdöt

  Sarja

  Lähtö

  Matka

  Rasteja

  H16

  L3

  2,3 km

  19

  H14

  L3

  2,1 km

  19

  H13

  L3

  2,1 km

  17

  H12

  L3

  1,7 km

  13

  H11

  L3

  1,5 km

  12

  H10A

  L3

  1,2 km

  11

  H10RR

  L3

  1,5 km

  10

  H9RR

  L3

  1,5 km

  10

  H8RR

  L3

  1,5 km

  10

  H8RRS

  L2

  1,1 km

  8

  H7RRS

  L2

  1,1 km

  8

  H6RRS

  L2

  1,1 km

  8

  H5RRS

  L2

  1,1 km

  8

  D16

  L1

  2,2 km

  16

  D14

  L1

  1,9 km

  17

  D13

  L1

  1,7 km

  13

  D12

  L1

  1,4 km

  13

  D11

  L1

  1,3 km

  12

  D10A

  L1

  1,1 km

  9

  D10RR

  L1

  1,3 km

  11

  D9RR

  L1

  1,3 km

  11

  D8RR

  L1

  1,3 km

  11

  D8RRS

  L2

  1,1 km

  8

  D7RRS

  L2

  1,1 km

  8

  D6RRS

  L2

  1,1 km

  8

  D5RRS

  L2

  1,1 km

  8

  Ipana RR

  L2

  1,1 km

  8

  Tornado

  L2

  1,2 km

  8

  Maali

  Maali sijaitsee kilpailukeskuksessa. Viimeisiltä rasteilta maaliin on viitoitus, jota on noudatettava. Viimeinen leimaus tehdään maaliviivalla olevilla leimasimilla. Ajanotto pysähtyy maalileimaukseen. Seuraa maalin jälkeen opastusta tuloslaskentaan, joka purkaa Emit-kortin. Särkänniemi-suunnistuksessa kaikki kilpailijat saavat osallistumispalkinnon.

  Keskeyttäneet kilpailijat ilmoittautuvat maalin toimitsijoille.

  Maali suljetaan klo 12.45. Tämän jälkeen saapuvat kilpasarjojen osallistujat hylätään.

  Tulokset ja rastiväliajat

  Tulokset ovat nähtävissä kilpailukeskuksen tulostaululla. Tulosten yhteydessä T-kirjain merkitsee kunkin kilpailijan osalta tarkistettua eli lopullista tulosta. RR-sarjojen tulokset sisältävät mahdollisen lisäajan puuttuvista rasteista. Tuloksia koskevat huomautukset vastaanotetaan tuloslaskennassa (maalin takana).

  Tulokset ja rastiväliajat löytyvät kilpailun jälkeen osoitteesta http://koovee-suunnistus.fi.

  Palkinnot

  Palkinnot jaetaan n. kello 13:15 alkaen maalin pohjoispuolella olevalla esiintymislavalla. Kilpasarjoissa H/D8RR-16 palkitaan kolme parasta. Saattajasarjoissa H/D5RRS, H/D6RRS, H/D7RRS ja H/D8RRS arvotaan kolme palkintoa, jotka saa noutaa infosta kello 12-14. Arvontapalkinnon voittajien nimet ovat tulostaululla.

  Ensiapu, pesu, pukeutuminen, ravintolat ja WC

  Ensiapupisteenä toimii Särkänniemen Elämyspuiston ensiapupiste.

  Pesu ja pukeutuminen ovat Elämyspuiston tiloissa. Pesu- ja pukeutumistiloihin johtavilla puuportailla sekä sisätiloissa on SUUNNISTUSJALKINEILLA KULKEMINEN KIELLETTY. Käytössä ovat Särkänniemen työntekijöiden sosiaalitilat kello 13 asti, joten tíloihin ei voi jättää tavaroita säilöön. Osallistujia pyydetään noudattamaan erityistä siisteyttä.

  Särkänniemen Elämyspuiston ravintolapalvelut ja WC:t ovat käytettävissä.

  Huomioitavaa vahinkojen varalta

  Särkänniemi-suunnistuksessa jokainen kilpailija osallistuu tapahtumaan huoltajan vastuulla. Tämä tulee huomioida erityisesti niiden suunnistajien osalta, joilla ei ole Nuori Suunta -korttia tai jotka ovat lunastaneet vakuutuksettoman Nuori Suunta -kortin. Useissa tavallisissa tapaturmavakuutuksissa on rajoituksia sekä urheilulajien suhteen että tapahtuman luonteen mukaisesti.

  MUUTOKSIA KILPAILUALUEELLA

  Karttojen tulostamisen jälkeen alueelle on tullut kuvan vasemmanpuoleinen uusi rakennelma, jonka sijainti ilmenee karttapalasta kuvan alapuolelta.

  Sijainti kilpailukartalla:

   Kilpailualueella on uusi kielletty alue jota ei ole kilpailukartalla.