8.07.2018 Valvojan lausunto

  Valvojan lausunto

  Kokenut kilpailujen järjestäjä Koovee järjestää heinäkuun viimeisessä viikonvaiheessa kisat perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina. Perjantaina on luvassa mielenkiintoiset ’rinttikisat’, kun ensin on tarjolla 2 suunnistajan 4-osuuksiset viestit. H21 ja D21-sarjat ovat samalla myös Viestiliigan 5. osakilpailu videostiimeineen ja gps-seurantoineen. Muut sarjat ovat H/D16, 45, 55 ja 65. Kaikki sarjat ovat kahden suunnistajan 4-osuuksisia viestejä, joten joukkueiden muodostaminen on kesälomakaudellakin helppoa.

   

  Ja kun rinttiviestit on saatu ratkaistua on tarjolla henkilökohtainen rinttikisa yhteislähtö niille, joilla ei joukkuetta ollut viestissä.

  Molempien rinttien alueena on hieno korkeakoulun alue, jossa pääpaino on hyvät reitinvalinnat ja suorituksen hallinta, kun muita suunnistajia pyörii ympärillä.

   

  Lauantain ja sunnuntain maastokisat suunnistetaan Viitapohjassa. Viitapohjan maasto on pohjaltaan yllättävän hyvää, kun kivikkoa ja kolukkoa ei juuri ole. Valkoinen on yleensä hienoa hyvin hoidettua metsää. Vihreää ja pystyvihreää on lauantain radoilla yleensä enemmän kuin sunnuntain keskimatkoilla.

  Kartta on varsin tasalaatuinen ja varsin hyvin paikkaansa pitävä. Osa 1 m kokoistakin kivistä on päässyt kartalle. Ajourista suurimmat ovat kartalla ja maastossa on jonkin verran edellisten kisojen uria vielä havaittavissa.

   

  Lasten radoille maasto oli haastavaa, mutta ’hieromalla’ myös rastireiteistakin saatiin varsin onnistuneet tarjoten runsaasti erilaisia reitinvalintoja – on vaativampia ja ihan helppoja – juuri kuten hyvällä RR-radalla kuuluukin olla.

  Yleisohje kaikille kilpailijoille: suunta/kartan suuntaus kompassin avulla on avaintekijä onnistuneeseen suoritukseen!

  Terveisin valvoja Mikko ’Lammikko’ Eskola, TP