26.07.2018 Ratamestarin lausunto/sprintti

  Tampere suunnistuksen sprintti ja sprinttiviesti kilpaillaan Tampereen teknillisen yliopiston alueella ja sen lähiympäristössä. Kilpailualue on pääosin asfaltti- tai nurmipintaista, mutta pieniä maastoalueitakin on reitinvalinnoista riippuen tarjolla. Haasteita ratasuunnitteluun on tuonut rakennustyömaat, joita kilpailualueella on useampia. Isoimmat ja selkeimmät työmaa-alueet on merkitty kielletyiksi alueiksi, mutta varsinaisten työmaa-alueiden ulkopuolellakin on jonkin verran lavoja, putkia, aitoja, työkoneita ym., joita ei ole merkitty karttaan.

  Radat ovat vauhdikkaita ja viestikisassa osuuksiensa nopeimmat juoksevat reitin noin 8-10 minuuttissa. Viestissä vaihtoon tuleva kilpailija ei siis ehdi kauaa hengähtää ennen toista suoritustaan.

  Viestikisan ja henkilökohtaisen kisan järjestäminen yhdessä illassa on aikataulullisesti hieman haastavaa, minkä vuoksi henkilökohtainen kisa päätettiin järjestää yhteislähdöillä. Hajontana lähes kaikissa sarjoissa käytetään Free Choice -hajontaa, joka on kuvattu kilpailuohjeissa. Kartan luettavuuden ja radan selkeyttämisen vuoksi useimmissa sarjoissa on käytössä myös kartankääntö radan loppupuolella.

  Kisoissa on paljon tyypillisistä sprinttikisoista poikkeavaa, joten lukekaa kilpailuohjeet huolellisesti!

  Toivon kaikille kilpailijoille onnistuneita suorituksia helteisessä illassa!

  Terveisin Ulrika Uotila, ratamestari