25.07.2019 TAMPERE-SUUNNISTUKSEN 2019 SPRINTIN KILPAILUOHJEET

  Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje on nähtävänä kilpailukeskuksessa.

  Tulostettava PDF-muoto: http://www.koovee-suunnistus.fi/upfiles/store/tre2019_kilpohje_sprintti.pdf

  Säännöt

  Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja näitä järjestäjän ohjeita.

  Toimihenkilöt

  Kilpailunjohtaja: Raimo Arvola

  Pääratamestari: Mikko Vainio

  Tulospalvelu: Juha Villikka

  Valvoja: Marja Molin (KangSK)

  Tiedottaja: Tuuli Paunonen, info.koovee.suunnistus@gmail.com, puh. 050-543 9033

   

  Tuomarineuvosto: Janne Märkälä (TP, puheenjohtaja), Petteri Muukkonen (OK Trian), Terhi Rajamäki (KangSK).

  Pysäköinti

  Virallista pysäköintialuetta ei ole tarjottu. Kilpailukeskukseen johtavan reitin alkupässä (kts. “Kilpailukeskus”) on kaksi isoa maksutonta pysäköintialuetta: Tipotien terveysaseman parkkialue (osoite Tipotie 4, maksuton klo. 16 jälkeen), jossa sekä ylätaso että alataso ovat käytettävissä; ja Pyynikin uimarannan parkkialue. Pyynikin kesäteatterissa on ko. aikana esitys, joten jälkimmäinen voi olla täynnä.

   

  Molemmilta parkkipaikoilta kulku portaita harjun päälle, josta opastus kilpailukeskukseen.

  (Katso erillinen tiedote pysäköinnistä:
  http://www.koovee-suunnistus.fi/kisasivut/index.php/main/kisa/48/3422/content)

  Kilpailukeskus

  Kilpailukeskuksena toimii Pispalan koulun piha-alue, osoite Pispalanharju 47. Kulku kilpailukeskukseen tapahtuu opastettua reittiä pitkin, jota on noudatettava. Opastus alkaa Pispalanharjun ja Pispankadun risteyksestä (koordinaatit: 61.498689, 23.724107, street view: https://goo.gl/maps/RYBGBaXFeYhovkvi8 ).

   

  Kilpailukeskuksessa on ensiapupiste ja kahvio. Käytössä on WC-tilat, mutta ei pesutiloja. Pesutarkoitukseen voi käyttää Pyynikin uimarantaa. Älä käytä pesuaineita. Muksulaa ei ole.

   

  Kahvio tarjoaa grillimakkaraa, kahvia, pullaa ja juomia.

  Kengät

  Kilpailuasu SSL:n sääntöjen mukainen. Piikkareiden ja nastareiden käyttö on kielletty. Jalkinesuositus on lenkkitossut tai maastojuoksukengät myös nastattomat suunnistuskengät soveltuvat.

  Kartta

  Kilpailukartta on sprinttikartta ISSOM 2007,  7/2019, tulostus Grano. Kartoitus ja piirtäminen Kimmo Viertola 2015-2019. Mittakaava 1:4000 (sarjat H/D14-H/D40) ja 1:3000 (sarjat H/D10-H/D12 ja H/D45-H/D85), käyräväli 2 m. Kartat ovat muovikotelossa. Kartan koko on A4 kaikissa sarjoissa.

   

  Kilpailija saa pitää kartan maaliin tultuaan. Järjestäjät korostavat sääntöjen edellyttämää reilua peliä. Karttoja ei saa näyttää lähtöä odottaville kilpailijoille.

  Maasto

  Sprintti kilpaillaan Pispalan ja Tahmelan alueella. Kilpailumaasto koostuu rivitalojen, kerrostalojen ja julkisten rakennusten pihapiireistä sekä vauhdikkaista puistoalueista. Maaston erityispiirteenä ovat sprinttiin poikkeuksellisen suuret korkeuserot. Kaikilla radoilla on täten nousua totuttua enemmän, mutta reitinvalinnoilla voi vaikuttaa nousun jyrkkyyteen ja siihen millaisella alustalla mäen huippua ja kilpailukeskusta tavoitellaan.

   

  Kilpailualueella on käynnissä rakennustyömaita. Varsinkin työmaiden läheisyydessä kiellettyjen alueiden ulkopuolella voi olla putkia, työkoneita, rakennuslavoja, sorakasoja, aitoja tms., joita ei ole merkitty karttaan.

   

  Kaikilla radoilla on lähellä K-pistettä  vaarallisen matalalla katoksen kulma, joka on  sitä kiertävän polun varrella.

  Tämä kohta on selvästi merkitty maastossa sekä pehmustettu, vammojen välttämiseksi. Käytä varovaisuutta katosta kiertäessä!

   

  Kilpailun aikana juostaan osittain yleisillä teillä, joiden liikennettä ei ole rajoitettu. Kilpailijoita kehotetaan erityiseen tarkkaavaisuuteen ja varovaisuuteen teillä liikuttaessa.

  Kielletyt alueet

  Sprintin karttamerkit osoittavat kielletyt ja sallitut alueet kilpailukartassa. Karttamerkki määrittelee mistä saa mennä, vaikka este olisi maastossa ylitettävä. Kertaa karttamerkit.

   

  Osa teistä on merkitty kielletyksi ylittää paitsi erikseen määrätyissä ylityspaikoissa. Ne on merkitty maastossa huomiotolpilla, kts. esimerkki kuvasta.

  HUOM! Kielletyksi merkityn tien kohdalla kartalla olevaa jalkakäytävää saa käyttää, ao. kuvan mukaisesti.

  Järjestäjä valvoo kiellettyjä alueita, ja niitä rikkovat kilpailijat hylätään.

   

  Ennen ja jälkeen kilpailusuoritusta verryttely on sallittu lähtöpaikalle johtavalla viitoituksella maalin sulkemiseen asti. Muualla verryttelevien suoritus hylätään.

   

  Kilpailualueella saa liikkua vain oman kilpailusuorituksen aikana. Liikkuminen alla olevassa kartassa rajatulla alueella (poislukien kilpailukeskus ja saapumisreitti sinne) ennen omaa suoritusta on kielletty perjantaina 26.7. klo 10.00 alkaen.

   

  Kilpailumateriaali

  Rastinmääritteet ovat irralliset. Ne ovat saatavilla lähdössä. Rastinmääritteet ovat myös kartassa.

   

  Kilpailussa käytetään kilpailunumeroita kaikissa sarjoissa. Kilpailunumerot ovat noudettavissa infosta. Kilpailijat käyttävät omia hakaneuloja. Kilpailunumeron tulee olla näkyvillä koko kilpailun ajan, eikä sitä saa taittaa. Samaa numeroa käytetään koko viikonlopun (poislukien HD14-20 sarjat, jotka vaihtavat numeronsa sunnuntaina).

   

  Suunnistus tapahtuu tavallisella Emit-kortilla. EmiTag-kortteja ei käytetä.

   

  Emit-tarkistuslipukkeet ovat saatavissa infosta. Niitä EI ole lähdössä.

  Leimausjärjestelmä

  Kilpailussa käytetään Emit leimausjärjestelmää. Kilpailija on itse vastuussa Emit-korttinsa toimivuudesta ja siitä, että käyttää lähtöluettelossa järjestäjille mainittua kilpailukorttia. Järjestäjä ei tarkista / varmista kilpailukortin oikeellisuutta ennen lähtöä. Jos kilpailija käyttää muuta kuin järjestäjille ilmoitettua Emit-korttia, suoritus hylätään (Lajisäännöt 11.518).

   

  Emit-kortin toimivuus on tarkistettavissa infon läheisyydessä olevalla tarkistuspisteellä.

   

  Emit-kortteja on vuokrattavissa Infopisteeltä hintaan 3 euroa kappale. Palauttamattomasta lainakortista peritään 70 €. Emit-muutokset maksuineen hoidetaan Info:ssa viimeistään klo 18.

  Rastit

  Rastit ovat mallirastin mukaisia. Mallirasti sijaitsee opaspaalun vieressä.

   

  Suorituksen aikana muista tarkistaa koodi leimatessasi. Ylimääräiset leimaukset eivät aiheuta suorituksen hylkäämistä. Riittää kun olet kiertänyt kaikki ratasi rastit oikeassa järjestyksessä.

  Ratapituudet ja rastimäärät

  Sarja

  Matka

  Rastien lukumäärä

  Sarja

  Matka

  Rastien lukumäärä

  D10

  1,8

  11

  H10

  1,8

  11

  D12

  2,1

  12

  H12

  2,1

  12

  D14

  2,7

  13

  H14

  2,7

  13

  D16

  2,8

  15

  H16

  3,1

  15

  D18

  2,8

  15

  H18

  3,1

  15

  D20

  2,8

  15

  H20

  3,1

  15

  D21

  2,8

  15

  H21

  3,5

  17

  D35

  2,7

  13

  H35

  3,1

  15

  D40

  2,7

  13

  H40

  3,1

  15

  D45

  2,5

  11

  H45

  2,7

  11

  D50

  2,5

  11

  H50

  2,7

  11

  D55

  2,5

  11

  H55

  2,7

  11

  D60

  2,1

  12

  H60

  2,7

  11

  D65

  2,1

  12

  H65

  2,7

  11

  D70

  1,7

  9

  H70

  2,5

  11

  D75

  1,7

  9

  H75

  1,7

  9

  D80

  1,7

  9

  H80

  1,7

  9

  D85

  1,7

  9

  H85

  1,7

  9

  Kunto

  2,7

  11

   

  Lähtö

  Kilpailussa on yksi lähtö, johon kilpailukeskuksesta 1,3 km matkaa viitoitettua reittiä. Viitoitus lähtee opaspaalulta ja sitä on noudatettava.

   

  Ensimmäinen lähtö on klo 18.00. Lähtölistat julkaistaan kisasivuilla sekä ovat nähtävissä kilpailukeskuksessa.

   

  Huom.: Emit-tarkistuslipukkeita ei ole saatavissa lähdöstä. Otathan tarkistuslipukkeen infon vierestä kilpailukeskuksessa.

  Toiminta lähdössä

  5 minuuttia ennen lähtöä kilpailijat kutsutaan lähtökarsinaan. H/D10-12-sarjalaiset voivat tutustua kilpailukarttaan.

  4 minuuttia ennen lähtöaikaa kilpailija nollaa Emit-korttinsa. H/D10-12-sarjalaisten Emit-numero tarkastetaan, muissa sarjoissa kilpaileminen oikealla Emit-kortilla on omalla vastuulla.

  3 minuuttia ennen lähtöaikaa kilpailija ottaa irralliset rastimääritteet.

  2 minuuttia ennen lähtöaikaa H/D10-sarjalaiset saavat opastusta ja karttansa, muut eivät näe vielä karttaansa.

  1 minuutti ennen lähtöaikaa kilpailija siirtyy sarjansa mukaisen karttasangon viereen. H/D 12-sarjalaiset ottavat karttansa ja saavat tutkia sitä. Muut ottavat karttansa vasta lähtöhetkellä.

  K-piste

  K-piste on merkitty rastilipulla ja sinne johtaa viitoitus lähdöstä.

   

  Viimeinen rasti ja maali

  Viimeiseltä rastilta on viitoitus maaliin.

   

  Kaikki osallistujat juoksevat samaan maaliin. Myös keskeyttäneiden kilpailijoiden on juostava maalin läpi. Kilpailijat ja kuntosuunnistajat leimaavat maaliviivalla.

   

  Maalin jälkeen kilpailija siirtyy Emit-lukijalaitteelle leimojen tarkistusta varten. Epäselvyydet käsitellään välittömästi itkumuurilla. Kilpailijan, joka saa leimantarkastuksessa hylkäysesityksen, on todistettava suorituksensa oikeellisuus emit tarkastusliuskalla itkumuurilla tai hyväksyttävä hylkäys.

   

  Kuntosuunnistajia ohjataan eri käytävään maalissa.

   

  Maali suljetaan klo. 20.

   

  Palkinnot

  Sarjoissa H/D10-H/D21 palkitaan kolme parasta, sarjoissa H/D35-H/D85 voittajat.

   

  Sarjoissa H/D10-H/D21 järjestetään palkintojen jako. Muiden sarjojen palkinnot ovat noudettavissa infosta, kun sarjan tulokset on vahvistettu.

  Kuntosuunnistus

  2,7 km pituinen kuntosuunnistus on tavallinen sprinttisuunnistusrata. Kuntosuunnistukseen ilmoittaudutaan infossa. Maksu on 10 €/kartta. Kuntosuunnistajalle annetaan karttalipuke, jota vastaan saa kartan lähtöpaikalta, joka on sama kuin kilpasarjojen lähtö. Kuntosuunnistuksessa on käytössä normaali emit-leimaus. Leimauskortteja voi vuokrata infosta hintaan 3 euroa.

   

  Radalle lähtö tapahtuu lähtöpaikan toimitsijoiden opastuksen mukaisesti klo 18.00–19.00 välisenä aikana.

  Kuntoradan kiertäneet saapuvat samaan maaliin kuin muutkin kilpailijat, ja maaliviivan jälkeen heidät ohjataan eri karsinaan.

  Tervetuloa Tampere-suunnistuksen sprinttiin!

  Koovee