23.06.2020 Kilpailuohjeet Tampere-Sprint Tour I

  Kilpailuohjeet

  Tampere Sprint Tour on kolmen sprinttikilpailun sarja. Ensimmäinen kilpailu kisataan TTY:n ympäristössä, joka aiemmista kilpailuista muistetaan teknisenä ja haastavana sprinttiympäristönä.

  Kisasivut: http://www.koovee-suunnistus.fi/kisasivut/index.php/main/kisa/52

  KORONA-OHJEET KILPAILIJALLE
  - Älä saavu kilpailupaikalle nuhaisena, yskäisenä tai jos tunnet itsesi sairaaksi.
  - Pese kädet ennenkuin lähdet kilpailupaikalle, kilpailupaikalla ei ole käsienpesu mahdollisuutta.
  - Käytä käsidesiä ennen kuin siirryt lähtökarsinaan ja maalissa ennen kuin saavut tulospalveluun. Myös infossa on käsidesiä tarjolla.
  - Muista turvaväli kaikissa tilanteissa!
  - Suorita leimaus niin että vältät turhaa leimasimeen koskemista.
  - Vältä kilpailualueella oleskelua / ryhmäytymistä.
  - Vältä yskimistä, syljeskelyä tai nenän tyhjentämistä vaikka keuhkot ehkä ovatkin olleet kovilla suorituksen aikana.

  - Siirry välittömästi pois rastirakenteen luota leimattuasi, ettei synny ruuhkaa.

  Parkkialueelle saavuttuasi tarkista lämmittelyalue infon luona olevasta kartasta. Lähtöaikasi lähestyessä siirry suoraan lähtöön, mutta älä varaa aikaa niin, että odottelisit lähtöalueella huomattavan pitkään.

  JÄRJESTÄJÄN KORONA-TOIMENPITEET

  Järjestäjä noudattaa SSL:n ohjetta Korona-turvallistem kilpailujen järjesteämiseksi mahdollisten kattavasti: https://www.suunnistusliitto.fi/2020/03/koronaviruksen-vaikutukset-maajoukkueiden-toimintaan-seka-kansalliseen-kilpailukalenteriin/

  - Käsidesiä tarjolla useissa paikoissa.
  - Väljyys lähtöpaikalla ja maalialueella
  - Kilpailukeskusjärjestelyä ei ole lainkaan, vaan parkkialueelta siirrytään suoraan lähtöön ja maalista kilpailija siirtyy takaisin parkkialueelle.
  - Tulokset ovat vain netissä.

  Opastus ja pysäköinti

  Kilpailukeskus on Tampereen Yliopiston Hervannan Kampuksella. Tarkista tarkemmat saapumisohjeet kilpailupäivänä klo 11 tai myöhemmin ennen siirtymistäsi kilpailukeskukseen. Opasteita kilpailukeskukseen on seurattava.

  Saapuminen Hervannantien ja Korkeakoulun kadun kautta ns. TTY:n takaparkkiin. https://goo.gl/maps/1ooyWwdawNswzSa79

  Jalankulkijat, pyöräilijät ja julkisen liikenteen käyttäjät voivat saapua Teekkarinkadun kautta Korkeakoulunkadulle kisapaikalle.

  Muualla liikkuminen kuin viitoitusta pitkin takaparkista lähtöalueelle on TTY:n alueella kielletty.

  Opasteet ovat paikoillaan . klo 16.00 alkaen.

  Sarjat, matkat ja rastit

  Sarja Matka Rasteja Lähtö Sarja Matka Rasteja Lähtö
  H21 4 23 L2 D21 3,4 19 L2
  H35 4 23 L2 D35 3,4 19 L2
  H40 3,4 19 L2 D40 2,9 15 L2
  H45 3,4 19 L2 D45 2,9 15 L2
  H50 2,9 15 L2 D50 2,8 14 L2
  H55 2,9 15 L2 D55 2,8 14 L2
  H60 2,8 14 L2 D60 2,4 16 L2
  H65 2,8 14 L2 D65 2,4 16 L2
  H18 4 23 L2 D18 3,4 19 L2
  H16 2,9 15 L2 D16 2,9 15 L2
  H14 2,4 16 L2 D14 2,4 16 L2
  H13 2,4 16 L2 D13 2,4 16 L2
  H12 1,6 12 L1 D12 1,6 12 L1
  H10 1,5 15 L1 D10 1,5 15 L1
  Kunto 3 16 L1

  Kartta

  Kilpailukartta on tulostekartta 6/2020 (tulostus Grano). Mittakaava 1:4 000 ja käyräväli 2,5 m. Kartat ovat muovikotelossa. Lähdössä kilpailija on itse vastuussa oikean kartan ottamisesta.

  Karttoja ei kerätä pois maalissa. Suunnistuksen lajisääntöjen mukaan kilpailijat eivät saa näyttää kilpailukarttaa ja rataa muille kilpailijoille eikä huoltajille ennen viimeistä lähtöaikaa. Odotamme kilpailijoilta reilua peliä ja em. säännön kunnioittamista.

  Rastimääritteet ja kilpailunumerot

  Rastimääritteet ovat kartassa kaikissa sarjoissa ja lisäksi irrallisina muissa sarjoissa paitsi H10, D10, H12,D12 ja Kunto.

  Kilpailunumeroita ei käytetä.

  Maasto

  Kilpailu käydään kaupunkimaisessa ympäristössä Tampereen Hervannassa. Maasto koostuu pääasiassa julkisten rakennusten ympäristöistä ja puistonurmikosta. Maastoa rikkovat pienet paikoin metsäkaistaleet. Juoksualusta on pääasiassa rakennettua: asfalttia, hiekkateitä ja –kenttiä sekä hoidettuja nurmikkoalueita.

  Liikenne

  Kilpailualue ei ole suljettu liikenteeltä. Noudata varovaisuutta muiden tienkäyttäjien kanssa. Kilpailualueella on täysin autottomia alueita ja koko alue on vähäisen liikenteen aluetta. Autoja saattaa liikkua erityisesti piha-alueilla/teillä. Kilpailualueella on yksi tie, jonka sallitut ylityspaikat ovat merkitty karttaan ja järjestäjä valvoo tien ylittämisestä. Tien ylittämien muista kohdista on kielletty karttamerkein ja aiheuttaa kilpailijan hylkäyksen.

  Kielletyt alueet

  Lajisäännön 3.631 mukaisesti sprinttikilpailussa sprinttikarttaan kulkuesteenä tai kiellettynä alueena kuvattua kohdetta ei saa käyttää kulkureittinä eikä tällaista kohdetta saa myöskään ylittää, alittaa, mennä läpi eikä muullakaan tavoin käyttää. Esimerkiksi kaikki yli- tai läpipääsemätöntä paikkaa tarkoittavat merkit ovat samalla kiellettyjä alueita tai reittejä. Järjestäjä valvoo kiellettyjä alueita, ja niitä rikkovat kilpailijat hylätään. Joitakin kartalla kiellettyjä kohteita, jotka ovat maastossa vaikea havaita, on selkiytetty kielletyn alueen (sinikeltainen) nauhalla. Alueet, joita halutaan suojella, on kuvattu kielletyn alueen värillä (ISOM 528.1), eli nk. tonttivihreällä. Kiellettyjä kohteita valvotaan järjestäjän toimesta ja sääntöjä rikkoneet kilpailijat hylätään.

  Maali

  Kaikki kilpailijat tulevat samaan maaliin. Maaliintulossa käytetään emit-maalileimausta. Tullessaan maalilinjalle kilpailija leimaa emit-korttinsa, jolloin kirjautuu maaliintuloaika. Tämän jälkeen hän siirtyy opastuksen mukaisesti emit-kortin lukulaitteelle rastileimausten tarkastukseen.

  Keskeyttäneet kilpailijat ilmoittautuvat maalissa. Maalissa tuloksia lukiessa kilpailija varmistaa nimensä ja syntymävuoden/sarjan.
  Karttoja ei kerätä pois, mutta reilun pelin hengessä karttaa ei saa näyttää niille jotka eivät ole vielä radalle lähteneet.

  Lähdöt

  Klo 18-19.30, lähtöväli samalle radalle vähintään 1 min. Kilpasarjoissa lähtö tapahtuu lähtökellon mukaisesti. Nollausleimaus tehdään viimeisellä minuutilla ennen lähtöhetkeä, mutta kilpailuaikaa alkaa lähtöajan mukaisesti.

  Kuntosarjoissa osallistuja voi valita lähtöaikansa 18-19:15. Kuntosarjoissa aika osallistumisaika lasketaan lähtönollauksesta.

  Lähtöön 1 (HD10, HD12) on pysäköintialueelta 300m ja lähtöön 2 on 400 m.

  Lähtö 1 toiminnot: kilpailija kutsutaan lähtöön 2min ennen lähtöaikaa. 1 min ennen lähtöä saa kilpailija ottaa oman sarjan ämpäristä kartan ja katsoa sitä. Matka K-pisteelle on 20m.
  Lähtö 2 toiminnot: kilpailija kutsutaan lähtöön 1 min ennen lähtöaikaa. Kilpailija ottaa oman sarjan ämpäristä kartan, mutta ei saa katsoa sitä. Kilpailija lähtee lähtökellon mukaisesti. Matka K-pisteelle on noin 10m.

   

  Tulokset

  kilpailusivuilla kilpailun jälkeen kisasivujen kautta. Kisasuvuilla myös linkki Online-tuloksiin

  Palkinnot
  Palkinnon saajat rekisteröivät tietonsa kilpailun jälkeen kisasivuilla ja palkinnot ovat sähköisiä. 

  Kilpailukeskustoiminnot
  Kilpailukeskusta erikseen ei ole. Pysäköintialueella on viitoitus lähtöön, jonka varrellaon info, missä saa vuokrata laina-emitteja ja ilmoittautua kuntosarjoihin. Voit ostaa ja maksaa kuntoradan etukäteen verkossa tai maksaa pankkikortilla lähimaksulla. Mikäli em. tavat ei ole sinulle mahdollisia, voit maksaa tarvittaessa myös tasarahalla, mutta vaihtorahaa info ei käsittele.

  Kilpailukeskuksessa ei ole pesumahdollisuutta eikä myöskään WC:tä, eli sisätiloja ei ole laisinkaan käytössä. Lähimmät julkiset WC:t ovat kauppakeskus Duo:ssa.

  Toimihenkilöt
  Kilpailunjohtaja Raimo Arvola
  Ratamestari Elo Saue

  Yhteydenotot: Raimo Arvola, 0400-728407, raimo.arvola@kolumbus.fi

  Tervetuloa ottamaan Tampere-Sprint Tourin ensimmäiseen osaan - toimitaan yhdessä vastuullisest ja turvallisesti!