Suunnistuskoulutoiminta 2019
Suunnistuskoulu

Suunnistuskoulu on tarkoitettu 6-14-vuotiaille lapsille ja nuorille. Erityistä alaikärajaa ei ole: Jos vauhtia ja intoa riittää - tervetuloa mukaan. Myös lasten vanhemmat ovat tervetulleita mukaan liikkumaan.

Suunnistuskoulumaksut vuonna 2019 ovat:

- 72€ perheen ensimmäiseltä lapselta
- 63€ perheen toiselta lapselta 
- 54€ seuraavilta yli 6-vuotiailta lapsilta (2012 ja aikaisemmin syntyneet
- 45€ seuraavilta alle 6-vuotiailta (2013 ja sen jälkeen syntyneet)

Suunnistuskoulumaksu sisältää:

 1. Suunnistuskoulun kevät- ja syyskauden harjoitukset suunnistuskoulun kalenterin mukaan. Kausi alkaa huhtikuun alkupuolella.
 2. Suunnistuskoulun salivuoron talvikaudella (sisä- ja ulkoharjoituksia, pelailua, jumppaa). Talvikausi jatkuu maaliskuun loppuun.
 3. Osallistumismaksun 7 henkilökohtaiseen kilpailuun sekä seuran omiin kilpailuihin (Särkänniemi, Tampere-suunnistus, Munkkirastit).
 4. Mahdollisuuden osallistua YH-harjoituksiin mikäli taitotaso on riittävä (avorata).
 5. Kaksi suunnistuskoulun kalenteriin merkittyä iltarastikertaa.
 6. Osallistumisoikeus kaikkiin nuorten kansallisiin viestikilpailuihin.

Seuran jäsenmaksu.

Lisäksi pitää hankkia Suomen Suunnistusliiton lisenssi (kts. alempana).

Junnuryhmä

Jos kaipaat lisää harjoituksia ja suunnistat avorataa yksin, niin liity Junnuryhmään. Hinta 162 € (sisältää suunnistuskoulumaksun, maksussa huomioidaan myös perhealennus)
Junnuryhmän maksu sisältää:

 1. Suunnistuskoulun toiminta.
 2. 20 henkilökohtaisen kilpailun maksut.
 3. Valmennus - Kooveen nuorisovalmentaja Elo Saue.
 4. Junnujen omat viikkoharjoitukset.
 5. YH-treenit (seurojenvälinen yhteisharjoitus).
 6. Seuran kaikki viikkoharjoitukset viikko-ohjelman mukaisesti (Junnujen omat merkitty J-kirjaimella).
 7. Osallistumisoikeus valmennusryhmän leireille, mikäli ne taitotasoltaan soveltuvat.

Seuran jäsenmaksu.

Lisäksi pitää hankkia lisenssi (kts. alempana).

Harjoitukset

Harjoitukset ovat pääsääntöisesti torstaisin klo 18.00 - 19.30. Harjoituspaikat vaihtelevat ja sijaitsevat ympäri Tamperetta. Kauden tarkempi ohjelma löytyy "Suunnistuskoulun kalenteri" -osiosta. Harjoituskerta pitää sisällään alkuleikin tai pelin sekä suunnistusta radoilla, jotka valitaan suunnistuskoululaisen taitotason mukaan. Radat vaihtelevat sekä vaativuustasonsa että pituutensa puolesta ja ne on suunniteltu nimenomaan suunnistuksen perustaitojen oppimiseen.

Koovee on suunnistuksen Nuori Suomi - sinettiseura, mikä takaa sen, että toiminta on laadukasta, lapsilähtöistä ja sovittuihin pelisääntöihin perustuvaa harrastustoimintaa. Suunnistuskoulussa voi käydä viikoittain harjoittamassa taitojaan, minkä lisäksi halukkaille tarjotaan mahdollisuus osallistua monenlaisiin kilpailuihin. Lisäksi järjestetään leirejä ja vaelluksia.

Kilpailut

Kooveen lapset ja nuoret osallistuvat innokkaasti kilpailuihin, niinpä meillä on aina mukava porukka kasassa kisapaikalla. Kooveen nuorille kertyy menestystä laajalla rintamalla SM-tasolla. Emme kuitenkaan painosta kilpailemaan, vaan toiminnassa ovat tasa-arvoisina mukana ihan kaikki lapset. Kilpailuissa kaikkia kannustetaan ja lasten viesteihin lähdetään suurella joukolla hakemaan kivoja kokemuksia. Jo se, että uskaltaa osallistua, on arvokas asia!

Lisenssi

Lisenssin hankinta on uusiutunut vuoden 2018 alusta. Nykyään lisenssi hankitaan Suomisport-järjestelmän kautta. On suositeltavaa lunastaa lisenssi kaikille suunnistusseuran järjestämään alkeiskoulutukseen ja toimintaan osallistuville 14-vuotiaille ja nuoremmille. Lisenssin lisäksi suosittelemme vakuutuksen hankkimista. Lisenssin lunastaneet voivat osallistua kansalliseen kilpailutoimintaan. Kannattaa huomioida, kuinka kattavasti vakuutus korvaa 14-vuotiaiden ja nuorempien toimintaa. Lisenssin hinta 8 €. Vakuutuksen hinta 10€ (11-vuotta tai vähemmän täyttävät) 20€ (12-14 -v.). Hankkiminen, lisätietoa ja ohjeita: Suunnistusliton sivu.

Suunnistuskoulumaksu tai Junnumaksu ei siis sisällä lisenssiä eikä vakuutusta, vaan ne hankitaan Suomisport-järjestelmän kautta. Tarvittaessa rehtorit tai nuorisopäällikkö voivat auttaa kortin hankkimisessa. Pyydä apua!

Yli 14-vuotiaat

Kooveessa on aktiivinen nuorten porukka, joka treenaa viikoittain useita kertoja nuorisovalmentajan johdolla. Yli 14-vuotiaat nuoret ovat tervetulleita nuorten valmennusryhmän toimintaan. Kaikki ovat tervetulleita mukaan! Ryhmän toiminnasta voi tiedustella nuorisopäällikkö Kati Kuusistota, nuorisopaallikko.koovee@gmail.com

Jos suunnistusharrastus kiinnostaa, katso kalenteri-välilehdeltä, missä tällä viikolla mennään ja tule mukaan! Lisätietoja antaa suunnistuskoulun "rehtori" Petri Viitanen, petriv@iki.fi

 (<-- Klikkaa kuvaa!)

"Vanhojen" suunnistuskoululaisten ilmoittautuminen JuRmossa = Toimintatason aktivointi. Onnistuu myös y.o. linkin takaa, mutta älä luo uusia tunnuksia vaan kirjaudu palveluun jo olemassa olevilla tunnuksilla.

Tähtiseura lapset ja nuoret suunn rgb 300dpi Sporttikorttibanneri 300x140