Ohjeita Kooveen suunnistuskoululaisille Särkänniemisuunnistuksessa

Suunnistuskoulu tiedottaa

Särkänniemi suunnistus lähestyy!

Kooveen omien suunnistajien ohjauspiste sekä kilpailumateriaalin jako tapahtuu perinteisesti Pizzeria Pellen terassilla. Tämä on siis ensimmäinen rasti, joka sinun pitäisi löytää, ennen kuin starttaat itse kisaan. Ohjauspisteestä saat siis oman kilpailunumerosi, laina-emitin sekä emitin tarkistuslipukkeen.

Suunnistusjalkineeksi Särkänniemeen sopivat tavalliset suunnistustossut, koska radat kulkevat pääsääntöisesti puistometsikköisellä alueella. RR-radoilla pärjää myös lenkkitossuissa.

Karttana on sprinttisuunnistuskartta, jonka mittakaava 1:3000. Käyräväli on 2 m. Muista kerrata ennen kisaa vielä sprinttisuunnistuksen karttamerkit sekä kielletyt alueet.

Kilpailussa käytetään kilpailunumeroita, joten muista ottaa omat hakaneulat mukaan. Vanhimmissa sarjoissa myös rastimääritekotelosta on hyötyä, eli jos omistat sellaisen, ota se mukaasi myös. Rastimääritekotelo ei ole välttämätön ja pärjäät kyllä ilman sitäkin.

Lähtöajat tulevat internetiin Kooveen kotisivulle http://www.koovee-suunnistus.fi torstaina 18.5. Tarkista, että lähtölistassa tietosi ovat oikein (erityisesti emit-numero). Ensimmäinen lähtö on klo 10.00. Tarkista lähtölistasta oma lähtöaikasi ja saavu Särkänniemeen viimeistään 1-1.5 h ennen omaa lähtöaikaasi. Tällöin sinulle jää riittävästi aikaa hakea oma kilpailumateriaalisi Pizzeria Pellen terrassilta sekä selvittää mm. viimeisen rastin sijainti ja maalialue sekä mahdollisuuksien mukaan myös oma lähtöpaikkasi.

Särkänniemi-suunnistuksessa on monta lähtöä, joten on tärkeää, että tiedät mistä lähdöstä oma lähtösi radalle tapahtuu ja kuinka pitkä matka omalle lähtöpaikalle on. Lähtöpaikoille on aina viitoitus ja viitoituksen väri omalle lähtöpaikallesi selviää opaspaalulta. Lähdöissä on hyvä olla viimeistään 10-15 min ennen omaa lähtöaikaa, mutta jos olet ensimmäisiä kertoja suunnistuskilpailussa, kannattaa lähtöpaikalla olla jo reilusti aiemmin. Tällöin ehdit tutustua lähdön toimintaan ennakkoon. Kilpailija kutsutaan lähtökarsinaan 5-6 minuuttia ennen lähtöä (kerrotaan kilpailuohjeessa tarkasti.)

Viralliset kilpailuohjeet ilmestyvät Kooveen sivuille viikon puolessa välissä. Lue kilpailuohje ennen torstain suunnistuskouluharjoitusta ja kysy harjoituksissa, mitä et ymmärrä.

Muista vesipullo ja sään mukainen lisävaatetus sekä mahdolliset vaihtovaatteet ennen/jälkeen kisan.


Pidä hauskaa ja nauti suunnistuksesta! Se on kaikkein tärkeintä