Hervanta Sprint Tour 2013

Myös kuntosprinttiä Hervannassa
Hervanta Sprint Tour 2013

Myös kuntosuunnistusta on tuttuun tapaan tarjolla kolmannessakin Hervanta Sprint Tour -kisassa. Kuntosuunnistukseen ilmoittaudutaan infossa klo 18:00-18:30 maksamalla 8 euroa/kartta. Varaa omat
hakaneulat rintanumeron kiinnitykseen.

Kuntosuunnistaja saa juosta valitsemansa sarjan radan. Huoltajat ja autokuskit voivat näin mitata juniorinsa vauhdin samalla radalla! Kuntosuunnistukseen saa startata ko. radan viimeisen lähtijän jälkeen, siis esim. H21-radalle aikaisintaan klo 18:46. Katso sarjat ja matkat kilpailuohjeista. Kuntosuunnistuksen lähtö suljetaan klo 19:15.

Kuntosuunnistaja ei saa käyttää samaa emit-korttia kuin tähän kilpailuun osallistuva kilpailija. Infosta saa vuokrata emit-kortteja. Kuntosuunnistaja leimaa maaliviivalla mutta ei kulje emit-lukuteltan läpi, vaan hänet ohjataan toista reittiä maalikarsinasta infoon, jossa on leimantarkistus ja kuntosarjojen tulospalvelu. Jokaisen
kuntosarjalaisen on ilmoittauduttava infossa juoksun jälkeen, myös keskeyttäneiden.

Opastus kisakeskukseen
Hervanta Sprint Tour 2013

Kilpailukutsusta tarkennettu opastus TTY:llä sijaitsevaan kilpailukeskukseen on navigaattorien käyttäjille osoitteessa Hervannantie 14 ja muille suunnistajille alla olevassa kartassa. Etelästä tulevien kannattaa ajaa Sääksjärventietä ja ohitustieltä (Jyväskylä ja Vaasan suunta sekä keskusta) Hervannan Valtaväylle ja Hepolamminkadun kautta Hervannantielle. Rakennustyömaa estää ajamisen Insinöörinkadun kautta TTY:lle.

hIIIopastus

Hervanta SprintTour III kilpailuohjeet
Hervanta Sprint Tour 2013

 

Hervanta Sprint Tour III 13.9.2013

KILPAILUOHJEET

Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje on nähtävänä kilpailukeskuksessa.

Säännöt

Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja näitä järjestäjän ohjeita.

Toimihenkilöt

Kilpailunjohtaja: Raimo Arvola
Ratamestari: Ratamestariryhmän johtaja Petri Annila. Ratasuunnittelu H21 ja D21-radat Juha Taini ja muut radat Raimo Arvola
Valvoja: Antti Harju
Tulospalvelu: Jouko Skog
Tiedottaja: Mikko Laurikkala
Tuomarineuvosto:

Opastus ja pysäköinti

Opastus Hervannassa Hervannantien ja Korkeakoulunkadun risteyksestä (Hervannantie 14, Tampere), josta ajoaika pysäköintiin n.1 minuutti. Matkaa pysäköinnistä kilpailukeskukseen on 50 metriä. Opasteita kilpailukeskukseen on seurattava.

Opasteet ovat paikoillaan perjantaina 13.9. klo 16.00 alkaen.

Kartta

Kilpailukartta on tulostekartta 9/2013 (tulostus Kopijyvä). Mittakaava 1:4 000 ja käyräväli 2,5 m. Kartat ovat muovikotelossa. Lähdössä kilpailija on itse vastuussa oikean kartan ottamisesta.

Karttoja ei kerätä pois maalissa. Suunnistuksen lajisääntöjen mukaan kilpailijat eivät saa näyttää kilpailukarttaa ja rataa muille kilpailijoille eikä huoltajille ennen viimeistä lähtöaikaa. Odotamme kilpailijoilta reilua peliä ja em. säännön kunnioittamista.

Maasto

Kilpailu käydään kaupunkimaisessa ympäristössä Tampereen Hervannassa. Maasto koostuu pääasiassa julkisten rakennusten ympäristöistä ja puistonurmikosta. Maastoa rikkovat pienet paikoin metsäkaistaleet. Juoksualusta on pääasiassa rakennettua: asfalttia, hiekkateitä ja –kenttiä sekä hoidettuja nurmikkoalueita.

Alueella on rakennustyömaita, joita ympäröi työmaa-aidat. Väliaikaiset aidat on kuvattu kilpailukarttaan ylitsepääsemättömän aidan symbolilla. Työmaa on merkitty kilpailukarttoihin väliaikaisesti suljetun alueen symbolilla. Työmaalla liikkuminen on ehdottomasti kielletty. Alueella on myös rakennustarvikkeita, kuten lautakasoja sijoitettuna väliaikaisesti aitojen ulkopuolelle.

Kilpailumaastossa on kilpailunjärjestäjän toimesta rakennettuja aitoja. Aidat ovat merkitty karttaa ylipääsemättöminä aitoina ja maastossa ne ovat punaisia tolppia, joiden välillä kulkee yhtenäinen punakeltainen nauha.

Liikenne

Kilpailualue ei ole suljettu liikenteeltä. Noudata varovaisuutta muiden tienkäyttäjien kanssa. Kilpailualueella on täysin autottomia alueita ja koko alue on vähäisen liikenteen aluetta. Autoja saattaa liikkua erityisesti piha-alueilla/teillä. Sarjoissa H/D11 on kilpailualueen vilkkaimman tien ylityksessä liikenteenohjaajat. Näissä sarjoissa ylityskohtaan on sijoitettu rasti ohjaamaan suunnistajat suojatielle.

Kielletyt alueet

Lajisäännön 3.631 mukaisesti sprinttikilpailussa sprinttikarttaan kulkuesteenä tai kiellettynä alueena kuvattua kohdetta ei saa käyttää kulkureittinä eikä tällaista kohdetta saa myöskään ylittää, alittaa, mennä läpi eikä muullakaan tavoin käyttää. Esimerkiksi kaikki yli- tai läpipääsemätöntä paikkaa tarkoittavat merkit ovat samalla kiellettyjä alueita tai reittejä. Järjestäjä valvoo kiellettyjä alueita, ja niitä rikkovat kilpailijat hylätään. Joitakin kartalla kiellettyjä kohteita, jotka ovat maastossa vaikea havaita, on selkiytetty kielletyn alueen (sinikeltainen) nauhalla. Kartalla ei ole käytetty laisinkaan läpipääsemätöntä kasvillisuutta (ISOM 421). Alueet, joita halutaan suojella, on kuvattu kielletyn alueen värillä (ISOM 528.1), eli nk. tonttivihreällä. Niissä kohdin, joissa kielletty alue ei ole maastossa helposti havaittavissa, reunat on nauhoitettu. Kiellettyjä kohteita valvotaan järjestäjän toimesta ja sääntöjä rikkoneet kilpailijat hylätään.

Kilpailumateriaali

Lähdössä on irralliset rastimääritteet. Kilpailun järjestäjä ei tarjoa kiinnitystarvikkeita. Rastimääritteitä ei ole painettu kilpailukarttaan. Kilpailussa käytetään kilpailunumeroita kaikissa sarjoissa. Kilpailunumerot ovat noudettavissa kilpailukeskuksessa olevalla narulta. Kilpailijat käyttävät omia hakaneuloja.

Kilpailunumeron tulee olla näkyvillä koko kilpailun ajan. Kilpailunumeroita ei kerätä pois maalissa.

Emit-kilpailukortit

Kilpailussa on emit-leimaus. Kilpailija on itse vastuussa oman emit-korttinsa toimivuudesta ja siitä, että käyttää ilmoittautuessaan antamaa kortinnumeroa. Kilpailun järjestäjä ei tarkista kortin numeroa ennen lähtöä. Väärän kilpailukortin käyttö on hylkäämisperuste.

Perustellusta syystä vaihdetun kilpailukortin numeron vaihdosta veloitetaan 2 euroa. Muutos ja maksu tehdään kirjallisesti kilpailutoimistoon ennen lähtöluettelossa määriteltyä omaa lähtöaikaa. Uuden emitkortin vuokra on 4 euroa.

Emit-kortin tarkistuslipukkeita on saatavana lähtöpaikalta.

Lähtö

Lähdöissä ei tarkisteta emit-numeroita.

Lähtöön on matkaa 1400m. Ensimmäinen lähtö on klo 18:01.

Lähdön toiminta:

H/D11-14 -sarjalaiset saavat ottaa kartan minuuttia ennen lähtöä. Muissa sarjoissa kartan saa ottaa lähtöhetkellä.

4 minuuttia ennen lähtöä kilpailijat kutsutaan lähtökarsinaan. H/D 11-14 -sarjalaiset voivat tutustua kilpailukarttaan.

3 minuuttia ennen lähtöaikaa kilpailija nollaa emit-korttinsa.

2 minuuttia ennen lähtöaikaa kilpailija voi ottaa irralliset rastimääritteet.

1 minuutti ennen lähtöaikaa kilpailija siirtyy sarjansa mukaisen karttasangon viereen. H/D 11-14 sarjalaiset ottavat karttansa. Muut lähtöhetkellä.

Mallirasti on nähtävänä kilpailukeskuksessa infon vieressä.

Viimeisellä rastilla on useita leimasimia. Kilpailija voi leimata millä tahansa leimasimella.

Maali

Kaikki kilpailijat tulevat samaan maaliin. Maaliintulossa käytetään emit-maalileimausta. Tullessaan maalilinjalle kilpailija leimaa emit-korttinsa, jolloin kirjautuu maaliintuloaika. Tämän jälkeen hän siirtyy opastuksen mukaisesti emit-kortin lukulaitteelle rastileimausten tarkastukseen.

Keskeyttäneet kilpailijat ilmoittautuvat maalissa.

Sarjat, matkat ja rastit

Sarja

Matka

Rasteja

Sarja

Matka

Rasteja

D11

1,55

km

7

H11

1,55

km

7

D12

2,40

km

8

H12

2,40

km

8

D14

2,40

km

8

H14

2,50

km

12

D16

2,50

km

12

H16

3,10

km

12

D21

3,56

km

12

H21

4.63

km

16

D40

2,50

km

12

H40

3,10

km

12

D50

2,50

km

12

H50

3,10

km

12

D60

2,40

km

8

H60

2,40

km

8

 

 

 

 

Mallirasti on nähtävänä kilpailukeskuksessa infon vieressä. Viimeisellä rastilla on useita leimasimia. Kilpailija voi leimata millä tahansa leimasimella

Palkinnot

Hervanta Sprint Tour III:n sarjoissa H/D11-21 palkitaan kolme parasta, sarjoissa H/D35-60 voittajat (kutsun mukaisesti). H21/D21 ja sitä nuorempien sarjoissa järjestetään palkintojen jako ja muiden sarjojen palkinnot on noudettavissa infosta, kun sarjan tulokset on vahvistettu.


 

Kolmas koitos Hervannassa lähestyy
Hervanta Sprint Tour 2013

 

Hervanta Sprint Tourin III- tapahtuma järjestetään Hervannassa 13.9.

Samaan aikaan järjestetään maajoukkueen sprinttisuunnistusleiri Tampereella, joten kovatasoinen kisa on jälleen luvassa. Toivottavasti kaikki ryhmän jäsenet ovat terveitä osallistumaan, niin kesäkuiseen tapaan luvassa on tekninen ja kovatasoinen sprintti.

Hervanta Sprint Tour III-järjestetään kansallisena sprinttikisana, joten pisteet tulevat rankille normaalisti rankisääntöjen mukaan. Kooveen tulospalvelutiimillä on tapana toimittaa tulokset liittoon, nykyisin IRMA:an vielä samana iltana.

Kesäkuun osakilpailun radat saivat kiitosta, kun niitä oli suunnittelemassa maajoukkuevalmennus maajoukkueen tarpeita varten ja samalla periaatteella ollaan liikkeellä nyt.

Tervetuloa viimeistä kertaa tälle kesälle Hervantaan syksyiseen sprinttiin. Kolmen kisan sprinttikilpailusarja tulee saamaan jatkoa myös ensi vuonna jossain muodossa.

Kilpailukutsu

Ilmoittautuminen