Kilpailuohjeet/pe

Tampere-suunnistus 2014

Tampere-suunnistuksen sprintti 27.6.2014

KILPAILUOHJEET

Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje on nähtävänä kilpailukeskuksessa.

Säännöt

Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja näitä järjestäjän ohjeita.

Toimihenkilöt

Kilpailunjohtaja: Jukka Syrjänen
Pääratamestari: Petri Annila

- kansalliset sarjat Miika Arvola
Tulospalvelu: Jukka Suojanen
TA, valvoja: Jari Kymäläinen
Tiedottaja: Mikko Laurikkala

Tuomarineuvoston kokoonpano on näkyvillä lopullisissa kilpailuohjeissa kilpailukeskuksessa.

Opastus ja pysäköinti

Opastus Kaukajärvellä Juvankadun ja Keskisenkadun risteyksestä, josta matka pysäköintiin n. 500m. Pysäköinti kilpailukeskuksessa Kaukajärven koulun pihassa, Juvankatu 13 Tampere. Opasteita kilpailukeskukseen on noudatettava.

Opasteet ovat paikoillaan perjantaina 27.6. klo 16:00.

Kartta

Kilpailukartta on tulostekartta 6/2014 (tulostus Kopijyvä). Mittakaava 1:4000 ja käyräväli 2,5 m. Kartat ovat muovikotelossa. Kilpailukartta on nähtävissä lähtöpaikoilla.

Karttoja ei kerätä pois maalissa. Suunnistuksen lajisääntöjen mukaan kilpailijat eivät saa näyttää kilpailukarttaa ja rataa muille kilpailijoille eikä huoltajille ennen viimeistä lähtöaikaa.

Maasto ja radat

Perjantain sprintti kilpaillaan Kaukajärven ja Haiharan alueella. Kilpailukeskuksena toimii Kaukajärven koulun pihapiiri. Kilpailumaasto koostuu kerrostalojen ja julkisten rakennusten pihapiireistä sekä vauhdikkaista puisto- ja metsäalueista. Kilpailumaaston alueella on lukuisia aitoja, muureja ja istutuksia, jotka on merkitty karttaan kielletyiksi. Osa uusista istutuksista on vielä matalia, mutta karttamerkit osoittavat mitkä ovat kilpailijalle sallittuja reittejä. Epäselvimpiä kohtia on merkitty maastoon kielletyn alueen sinikeltaisin nauhoin.

Kilpailualueella on avoimia puistoalueita, joita on kuvattu symboleilla 401 Avoin puuton alue ja 403 Avoin maasto. Symbolilla 401 kuvatuilla alueilla nurmialueet ovat hoidettuja. Symbolilla 403 kuvatuilla alueilla heinä on pidempää.

Avoin alue

Kaikilla sarjoilla on vähintään yksi pakollinen liikennöidyn autotien ylitys. Kaikilla sarjoilla on ennen ylitystä rasti. Autotie on merkitty kielletyksi kuvan 1 osoittamalla tavalla, ja ylityskohtaa osoittaa ylitysmerkki. Rastin jälkeen autotien molemmin puolin on oranssit muovitolpat osoittamassa sallitun ylityskohdan kuvan 2 mukaisesti. Tien ylittäminen on sallittua vain muovitolppien välistä.

 

Kuva 1

 

Kuva 1.            Pakollisten ylityspaikkojen merkintä kilpailukartoilla.


Kuva 2

Kilpailumaastossa on järjestäjän rakentamia aitoja. Aidat on merkitty karttaan läpipääsemättöminä aitoina ja maastossa ne ovat tolppia, joiden välillä kulkee kielletyn alueen nauha.

 

Kielletyt alueet

Lajisäännön 3.631 mukaisesti sprinttikilpailussa sprinttikarttaan kulkuesteenä tai kiellettynä alueena kuvattua kohdetta ei saa käyttää kulkureittinä eikä tällaista kohdetta saa myöskään ylittää, alittaa, mennä läpi eikä muullakaan tavoin käyttää. Esimerkiksi kaikki läpipääsemätöntä paikkaa tarkoittavat merkit ovat samalla kiellettyjä alueita tai reittejä. Järjestäjä valvoo kiellettyjä alueita, ja niitä rikkovat kilpailijat hylätään. Joitakin kartalla kiellettyjä kohteita, jotka ovat maastossa vaikeita havaita, on selkeytetty kielletyn alueen nauhalla.

Kielletyt kohteet

Kilpailumateriaali

Lähtöpaikoilla on tarjolla irralliset rastimääritteet. Kilpailun järjestäjä ei tarjoa kiinnitystarvikkeita. Rastimääritteitä ei ole kilpailukartassa.

Kilpailussa käytetään kilpailunumeroita kaikissa sarjoissa. Sarjojen H/D21E kilpailunumerot ovat noudettavissa lähtökynnykseltä. Muiden sarjojen kilpailunumerot ovat noudettavissa kilpailukeskuksesta. Omat hakaneulat. Kilpailunumeron tulee olla näkyvillä koko kilpailun ajan.

Sarjat H/D21E käyttävät keltaista kilpailunumeroa, muut sarjat valkoista numeroa.

EmiTag-kilpailukortit

Sarjojen H/D21E kilpailukortit ovat noudettavissa lähtökynnykseltä. Muiden sarjojen kilpailukortit ovat noudettavissa infosta. Kaikille kilpailijoille jaetaan emiTag järjestäjän toimesta, omien emiTag-korttien käyttö on kielletty.

Infosta saat nimelläsi sinulle kirjatun emiTag-kortin, jonka numero näkyy myös lähtölistassa. Saavu ajoissa paikalle noutamaan oma kilpailukorttisi ruuhkien välttämiseksi.

Saatuasi kortin vältä liikkumista maalilaitteiston välittömässä läheisyydessä kortin kanssa. Näin siksi, että aktiivinen kilpailukorttisi saattaa lähettää maalilaitteistolle maaliintulosignaalin, jos viet sen liian lähelle maaliviivaa ennen varsinaista suoritustasi. Tämä hidastaisi lopputuloksesi käsittelyä saavuttuasi maaliin.

Kilpailukutsusta poiketen kuntosuunnistajille ei jaeta kilpailukortteja eikä heille järjestetä tulospalvelua.

Oman EmiTag-numeron tarkistus

Saatuasi kilpailukortin varmista, että sinulle luovutetun kortin numero vastaa lähtölistasta löytyvää numeroa. Väärällä kilpailukortilla kilpaileminen aiheuttaa hylkäämisen.

Kortin kadottaminen

EmiTag-kortit kerätään maalissa pois. Kadonneesta tai palauttamatta jätetystä kortista peritään 100 €.

Kortin toiminnan kokeileminen

Infon vieressä, samoin kuin lähtökynnyksellä, sijaitsee emiTag-kortin nollausleimasin sekä sen lähellä mallirasti, jossa voit varmistaa kortin toiminnan. Leimaus, kuten nollauskin, tapahtuu viemällä ranteeseen kiinnitetty emiTag kortti n. 50 cm etäisyydelle rastipukkiin kiinnitetystä leimasimesta, jolloin kortin ledivalo vilkkuu n. 10 sekunnin ajan onnistumisen merkiksi.

Rastipukkiin kiinnitettyä emiTag leimasinta ei saa eikä pidä koskettaa!

Rastipukkiin kiinnitettyä leimasinta ei ole tehty kestämään kontaktia ja se voi särkyä kovasta käsittelystä. Mallirastilla voit myös kokeilla miten emiTag leimaus onnistuu vauhtia hiljentämättä, kunhan käytät korttia mainitun etäisyyden päässä leimasimesta.

Ylen Areenasta löytyy esim. seuraava hiljattain esitetty lähetys maailmancupin kilpailusta, josta voi katsoa suorituksia emiTag-leimauksesta:  http://areena.yle.fi/tv/2184827?start=51m00s

Rastikoodi

Rastikoodi näkyy rastipukkiin kiinnitetyssä leimasimessa. Maastossa on rasteja lähekkäin. Muista tarkistaa koodi. Väärällä rastilla leimaaminen tai ylimääräiset leimaukset eivät aiheuta suorituksen hylkäämistä. Riittää kun olet kiertänyt kaikki ratasi rastit oikeassa järjestyksessä.

 

Lähtökynnys

 

Sarjoilla H21E ja D21E on lähtökynnys, joka sijaitsee lähtöviitoituksen varrella Kaukajärven Spiral-hallin 2. kerroksessa osoitteessa Juvankatu 16, Tampere. Viitoitus alkaa opaspaalulta ja sinne on matkaa kilpailukeskuksesta 400 m.

Lähtökynnyksellä mainittujen sarjojen kilpailijoille jaetaan kilpailunumerot ja emiTag-kilpailukortit. Omat hakaneulat. Kilpailija on velvollinen tarkistamaan, että hänelle luovutetun emiTag-kortin numero vastaa lähtölistasta löytyvää korttinumeroa.

Lähtökynnykselle on saavuttava klo 18:00 mennessä, jolloin lähtökynnys suljetaan eikä kilpailunumeroita tai emiTag-kortteja enää jaeta. Lähtökynnys avataan klo 17:00.

Kilpailijat saavat siirtyä lähtökynnykseltä omaan tahtiinsa kohti lähtö 2:ta viitoitusta (sininen) seuraten.

Lähtökynnyksellä on WC ja juomavettä.

Kilpailija voi jättää varusteensa lähtökynnykselle, josta ne kuljetetaan kilpailukeskukseen infon läheisyyteen. Varustekuljetus toimii koko kilpailun ajan. Lähtökynnyksellä ei ole varusteiden pakkausvälineitä. Kilpailijan tulee merkitä varustelaukkunsa/pussinsa etukäteen niin, että se on tunnistettavissa ja löydettävissä palautuspaikalta.

 

Lähtö

 

Ensimmäiset lähdöt klo 18:00. Lähtöpaikoilla ei tarkisteta emiTag-numeroa. Kukin lähtöpaikka suljetaan 10 min. viimeisen lähtöajan jälkeen.

Kilpailumatkat ja lähtöpaikat

Lähtö 1: Matkaa lähtöön 900 m, valkoinen viitoitus

Sarja    Matka  Rasteja

H10     1,1 km 7
D10     1,1 km 7
H12     1,9 km 10
D12     1,9 km 10
H14     2,1 km 10
D14     2,1 km 8
H16     2,7 km 15
D16     2,7 km 10
H21     3,1 km 18
D21     2,7 km 15
H40     2,7 km 15
D40     2,1 km 10
H50     2,7 km 15
D50     2,1 km 10
H60     1,9 km 8
D60     1,9 km 8
kunto   2,6 km 12

Lähtö 2: Matkaa lähtökynnykselle 400 m, sininen viitoitus. Lähtökynnys sulkeutuu kello 18.00. Lähtökynnykseltä matkaa lähtöpaikalle 1200 m, sininen viitoitus.

Sarja    Matka  Rasteja

H21E   3,5 km 24
D21E   3,2 km 19

Lähtöajat

Kilpailijoiden lähtöajat ovat nähtävissä tulostaululla, infossa, lähtökynnyksellä ja lähtöpaikoilla sekä Kooveen kotisivuilla http://www.koovee.fi/suunnistus viimeistään keskiviikkona 25.6. klo 18:00.

Lähdön toiminta

5 minuuttia ennen lähtöä kilpailijat kutsutaan lähtökarsinaan. Lähtö 1:ssä H/D10-14 -sarjalaiset voivat tutustua kilpailukarttaan.

4 minuuttia ennen lähtöaikaa kilpailija nollaa emiTag-korttinsa. Nollaus tapahtuu viemällä emiTag-kortti n. 50 cm etäisyydelle nollausleimasimesta, jolloin kortin ledivalo vilkkuu n. 10 sekunnin ajan merkiksi nollauksesta.

3 minuuttia ennen lähtöaikaa kilpailija ottaa irralliset rastimääritteet.

2 minuuttia ennen lähtöaikaa kilpailukartta on nähtävissä.

1 minuutti ennen lähtöaikaa kilpailija siirtyy sarjansa mukaisen karttasangon viereen. Lähtö 1:ssä H/D 11-14 sarjalaiset ottavat karttansa.

Mallirasti on nähtävänä kilpailukeskuksessa infon vieressä sekä lähtökynnyksellä.

Maali

Kaikki kilpailijat juoksevat samaan maaliin. Myös keskeyttäneiden kilpailijoiden on juostava maalin läpi.

Maali on läpijuoksumaali, eli erillistä maalileimausta ei käytetä. Maalitolpat osoittavat maaliviivan tarkan sijainnin, josta emiTag-laitteisto rekisteröi maaliintuloajan langattomasti ilman maalileimausta.

Kuntosuunnistajat käyttävät samaa maalia kuin kilpailijat, mutta heille ei oteta aikaa.

Maali suljetaan 45 minuuttia kilpailun viimeisen lähtöajan jälkeen.

Palkinnot

Sarjoissa H21E, D21E sekä sarjoissa H/D10-21 palkitaan kolme parasta. Sarjoissa H/D40-60 palkitaan voittajat.

Sarjoissa H21E, D21E, H/D10-21 järjestetään palkintojen jako. Muiden sarjojen palkinnot ovat noudettavissa palkintopöydältä kun sarjan tulokset on vahvistettu.

Kilpailukeskus

Kilpailukeskuksena toimii Kaukajärven koulun piha, Juvankatu 13 Tampere.

Kilpailukeskuksessa on ensiapupiste ja kahvio.

Viereisen Kaukajärven vapaa-aikakeskuksen tiloista löytyy yleisessä käytössä olevat WC:t sekä pukeutumis- ja pesutilat. 

Kilpailukeskus

 

Asusteet

 

Piikkareiden ja nastareiden käyttö on kielletty.

Kuntosuunnistus

Kuntosuunnistukseen ilmoittaudutaan infossa. Kilpailukutsusta poiketen maksu 5 €/kartta. Ilmoittautuneiden ennakoitua suuremman määrän vuoksi emiTag-kortteja ei riitä kuntosuunnistukseen. Täten kuntosuunnistajille ei oteta aikaa eikä heille järjestetä tulospalvelua.

Kuntosuunnistajalle luovutetaan maksua vastaan karttalipuke, jota vastaan saa kartan lähtöpaikalta.

Lähdöt lähtö 1:stä lähtöpaikan toimitsijoiden opastuksen mukaisesti klo 18:15–19:15 välisenä aikana.

Ole varovainen liikkuessasi liikenteessä ja noudata liikennesääntöjä.

Kuntosuunnistajat käyttävät samaa maalia kuin kilpailijatkin.

Tervetuloa Tampere-suunnistuksen sprinttiin!

Koovee