Tampere-suunnnistus 2016

Ohje HD21AL-sarjojen vapaista lähtöajoista
Tampere-suunnnistus 2016

Lähtökynnyksellä on H/D21AL-sarjoille oma käytävä, johon voit siirtyä lähtökynnykselle saapumisjärjestyksessä. Jos edellä olevassa ruudussa on jo kilpailija, odota kunnes ruutu vapautuu. Mikäli edessä oleva ruutu on vapaa, voit siirtyä ruudukossa eteenpäin omaan tahtiin välittämättä lähtökellon piippauksesta.

Lauantaina saapuminen lähtökynnykselle 12.00-13.15.
Sunnuntaina saapuminen lähtökynnykselle 10.00-11.30.

4 min Karsinasta saat rastimääreen. Voit astua karsinaan, jos se on tyhjä. Voit siirtyä eteenpäin, jos edellä olevassa ruudussa on vapaata.

3 min Karsinassa on Emit-kortin nollausmahdollisuus. Nollauksen teet kuitenkin vasta lähtöhetkellä ja voit tämän halutessasi ohittaa. Voit siirtyä eteenpäin, jos edellä olevassa ruudussa on vapaata.

2 min Mahdollisuus tutustua mallikarttaan. Voit siirtyä eteenpäin, jos edellä olevassa ruudussa on vapaata.

1 min Lähtöruutu. Siirry 0-leimasinpukille. Ajoita emit-kortin irrotus tasaminuutille. Ota kartta ja lähde !

Toimitsija kirjaa lähtöaikasi.

Lasten ratamestarin ja valvojan lausunnot
Tampere-suunnnistus 2016

Murikassa lasten ja nuorten ratapituudet ovat varsin maltilliset ja parhaiden reitinvalintojen kulkukelpoisuus on hyvä. Kilpailukeskuksen sijainti niemessä, järven läheisyys ja keskeinen huoltotie yhdessä vaikeakulkuisen, rehevän kasvillisuusalueen kanssa ovat luoneet reunaehdot ratasuunnittelulle. Lähtö on sama molempina päivinä ja se sijaitsee kisakeskuksessa.

Lähtökohtana on ollut tarjota lapsille ja nuorille erilaisia taidollisia suunnistushaasteita yhdistettynä reippaaseen vauhtiin. Onnistumisen elämyksiä toivon jokaisen kilpailijan kokevan radoilla. RR-viitoituksella rohkea oikominen kannattaa. Isompien radoilla on useita johdattelevia kulku-uria, joiden kautta rasteille pääsee turvallisesti.

Lasten ja nuorten radat on laadittu kolmen kokeneen suunnistushenkilön toimesta. Katri Niittymäki on vastannut ratasuunnittelusta ja Jari Kanko rastireitin rakentamisesta maastoon. Arvokkaat huomiot ja kommentit radoista on kierretty kuulemassa maastossa Mikko Eskolalta, joka on valvonut ratamestareiden työtä. Lopullisen ulko-asun kartalle on laatinut Ala-Mäyryn Pekka.

Mielekkäitä suunnistushaasteita ja iloista kisatunnelmaa!

26.7.2016
Katri Niittymäki
Ratamestari

 

Koovee tarjoaa perinteisellä Tampere-Suunnistuksellaan perjantaina Pispalassa sprinttiä ja lauantaina ja sunnuntaina maastosuunnistusta Teiskon Murikassa.
Vauhdikkaassa sprintissä ennakoinnit ja suorituksen hallinta nousevat pääosaan. Sujuvuus ratkaisee, eikä niinkään hillitön vauhti - toki myös juoksuvoimaa tarvitaan sisältäväthän radat Pispalassa myös nousua mukavasti.
   
Maastosuunnistusten lasten radat kiertävät molempina päivinä Murikanrannan kisakeskuksen lähimaastoja. Lapsille ’varatun’ Murikan lähialueen pienuus vaikuttaa lähinnä siihen, että pitkän matkan radat ja keskimatkan radat ovat tyypiltään melkein samanlaisia. Radoilla pääsee silti tekemään reitinvalintoja ja ’tekemään rastinottoja’ – kompassinkäyttöä unohtamatta. Rastireiteillä on monia hyviä reitinvalintavaihtoehtoja ja uskoakseni pienimmätkin RR-läiset voivat todeta maalissa riemuissaan ’hei mä oikaisin’! Yhtenä hyvänä puolena on myös se, että lasten lähtöön on matkaa vain kivenheitto.

Antoisia suunnistushetkiä!

t Lasten ratojen valvoja Mikko ’Lammikko’ Eskola, TP