Marikalle yksi EM-hopea

by Kari Satri
Jaoston tiedotteet

Pyöräsuunnistuksen EM-kilpailut Ranskan Orléansissa päättyivät viestisuunnistuksiin lauantaina. Naisten voittoon suunnisti Tsekki, hopealle tuli Liettua ja pronssille Tanska. Suomi oli neljäs. Viestin avaaja Ingrid Stengård saapui vaihtoon kärjessä, 18 sekuntia ennen Liettuaa. Toisella osuudella Marika Hara piti kärkipaikan hallussa ja kasvatti eron seuraavaan 56 sekuntiin. Ankkuriosuudella Antonia Haga joutui taipumaan neljänneksi kaksi minuuttia kärjestä.

Perjantaina Suomen kaksikko Marika Hara ja Jussi Laurila otti EM-sprinttiviestissä hopeaa. Tasaisen viestin voittoon suunnisti 12 sekunnin erolla Tsekin joukkue Martina Tichovska ja Krystof Bogar. Pronssille tuli isäntämaan Ranskan Gaelle Barlet ja Baptiste Fuchs jo puoli minuuttia voittajalle jääneenä. Suomi ja Ranska etenivät rinnatusten läpi koko kisan, Tsekki nousi voittoon alun kymmenenneltä sijalta ja puolentoista minuutin takamatkalta.

Marika toi Suomen ensimmäiseen vaihtoon toisena vain viisi sekuntia kärjessä edennyttä Ranskaa perässä. Toiselta osuudelta Jussi Laurila tuli kärjessä kahdeksan sekuntia Ranskan edellä. Kolmannella osuudella Marikalle tuli pari pientä virhettä, ja Ranska meni hetkellisesti ohi. Marika sai kuitenkin hyvän fyysisen vireen avulla kärkipaikan uudestaan haltuun, ja taistelu voitosta säilyi tiukkana viimeiselle osuudelle lähdettäessä.

Sunnuntaina 30.7. Marika oli sprintissä kymmenes. Tiistain keskimatkalla Marika oli kuudes. Hän johti alussa, otti sitten yhteen aidan kanssa, ja suunnistus sekosi. Torstain pitkällä matkalla Marika oli seitsemäs.