Mainiota menestystä SM-yöstä ja Euromeetingistä

by Raimo Arvola
Jaoston tiedotteet

Viikkonloppuna kisattiin Latviassa kolmipäiväinen Euromeeting ja kotimaassa ratkottiin yösuunnistuksen mestaruudet.  Molemmissa kisoissa Kooveelaiset sijoittuivat hienoilla suorituksilla kärkikymmenikköön.

Perjantain keskimatkan parasta antia oli miehissä Timo Sildin kakkossija ja naisissa Johanna Hulkkosen viitossija. Molemmat kovia kansainvälisiä suorituksia.  Lauri Sild sijoittui 8. sijalle ja Joni Hirvikallio 26. sijalle. Perjantaina karsittiin SM-yön finaalipaikat miehissä ja finaaliin pääsi neljä miestä.

Lauantaina Euromeetingissä Timo oli pitkällä matkalla jälleen toinen. Johanna sijoittui 18. ja Laura Vike 20. sijalle.

Lauantaina ratkottiin SM-yön mitalit ja plaketit. Parhaan sijoituksen nappasi Miia Niittynen naisten neljännellä sijalla. Jarno Parkkinen sijoittui kuudenneksi miesten sarjassa. Juniorit saavuttivat kolme plakettia kun Vertti Laitinen sijoittui myös kuudennelle sijalle ja Joel Schüle ja Iiris Taubert sijoittuivat 10. sijalle. Aikuissuunnistussarjoissa Kari Kallio ja Hanna-Mari Siivonen ottivat plaketin kuudensilla sijoillaan. Niukasti plakettien ulkopuolelle jäi miesten pääsarjassa Ari-Pekka Lassila, joka ylsi hienosti 13. sijalle ha Rosa Simola 11. sijalle D15-sarjassa.

Sunnuntaina vielä sprintattiin Euromeetingissä ja Timo sijoittui 11. sijalle, Johanna 20 ja Laura 23 sijalle.

Tiukka kisarupeama sai päätöksensä Am-sprintissä, jossa tulikin sitten enemmän mitalisijoja keltamustille.

Kisasivut:

Euromeeting: http://www.euromeeting.woc2018.lv/

SM-yö: http://www.vaajakoskentera.com/?page_id=1796

AM-kisat http://tampereenpyrinto.fi/suunnistus/wp-content/uploads/sites/17/2016/09/tulokset.html

Kuvia SM-yön palkintojenjaosta: koovee.kuvat.fi/kuvat/2016/SM-yö+2016/