Miia Niittynen Huippuliigavoittoon

by Super User
Jaoston tiedotteet

Miia saavutti urallaan uuden etapin kun Huippuliigan toisessa osakilpailussa Nousiaisissa jäi taakse koko kansainvälisesti kova kotimaan kärki sekä viime kesän MM-nelonen Emily Kemp. Erinomaisen suorituksen tulos palkittiin Huippuliigan toisen osakilpailun ykkössijalla.


Kooveen suunnistaja on tehnyt määrätietoista ja pitkäjänteistä työtä kohti huippua! Miian on joka vuosi urallaan edennyt uudelle askelmalle. Opiskelijoiden MM-kisojen kautta Miia on raivannut tiensä ensin Maailman-cup edustukseen (2015). Viime vuonna oli jo vuorossa ensimmäiset oikeat arvokisat, kun kutsu kuului Tsekissä järjestettyihin EM-kisoihin. Kauden päätteeksi kutsu kuului myös maajoukkueryhmään.

Hyvin menneen talviharjoittelukauden perusteella olikin odotettavissa, että Miia pystyy haastamaan suomen korkeatasoisen maajoukkueryhmän kärkinaiset entistä tiukemmin ja se muuttuikin todeksi Huippuliigan toisessa osakilpailussa. Moni piti Miian kärkitilaa yllätyksenä, mutta se oli ennemmin ajan kysymys, sillä yleensä määrätietoinen ja johdonmukainen työ tekijänsä palkitsee.

Nousiaisissa käydyn kisan Miia ratkaisi edukseen nimenomaan tasapainoisella pitkän matkan suorituksella, jossa suoraviivaiset reitinvalinnat osuivat hyvin kohdalleen ja myöskin rastinotot onnistui kilpakumppaneita tarkemmin. Hyvissä ajoin ennen viimeisiä lähtijöitä pohja-ajan tehneet Miian aikaa vastaan kovimmin hyökkäsi takavuosien seurakaveri JRV:een palannut Merja Rantanen, mutta lopun virheen seurauksena naapuriseuran TP:n Saila Kinni sijoittui toiseksi ja Merja kolmanneksi.

Syksyllä Miian valmennuksen tueksi tuli oman seuran Jani Lakanen, joka on varmasti omalla panoksellaan tuonut uutta ärsykettä, jota kehittyminen vaatii. Miian uralla on viime vuodet ollut myös tärkeänä tukihenkilönä pitkän maajoukkueuran tehnyt ja nykyisin monessa roolissa suunnistuksen parissa mukana oleva Maria Rantala, joka on myös samassa roolissa toisen, tosin tuoreemman Kooveelaisen, Karoliina Ukskosken tukena.

http://www.suunnistusliitto.fi/2017/04/paimion-miehet-vahvassa-huippuliiga-vedossa/
http://www.kestavyysurheilu.fi/suunnistus/16145-paimion-miehet-vahvassa-vedossa-suunnistuksen-huippuliigassa

http://www.finnspring.net/?page=uutiset