Marikalle yhdestoista MM-kulta!

by Kari Satri
Jaoston tiedotteet
Viime vuoden MM-sprintissä lopussa kaatunut ja kahden sekunnin erolla hopealle jäänyt Marika Hara oli taas loistokunnossa lauantaina Liettuan MM-sprintissä. Marikan ero hopealle ajaneeseen Emily Benhamiin oli 58 sekuntia. Viime vuoden kisassa MM-pronssia ottanut Henna Saarinen oli nyt yhdestoista.

Pyöräsuunnistuksen MM-kilpailut Liettuassa alkoivat maanantaina keskimatkan kilpailulla sateisessa säässä Vilnassa. Marika oli viides ja Henna  kuudestoista erittäin rankalla keskimatkalla. Perjantaina alkanut flunssa painoi Marikaa, mutta sijoitus oli kohtalaisen hyvä.
Tiistain yhteislähtökilpailuun Marika ei osallistunut, jotta olisi seuraavana päivänä viestissä huippuvedossa. Henna oli tiistaina sijalla 21.

Keskiviikkona Suomen ykkösen ankkurina oli Marika. Ingrid Stengård aloitti toisena kolme sekuntia kärjestä. Toisella osuudella Antonia Haga siirtyi 14 sekunnin johtoon.
Ankkuriosuudella pienestä flunssasta alkuviikosta kärsinyt Marika pääsi ajelemaan omaan tahtiin. Yleisörastin jälkeen Marika teki isohkon pummin, jota seurasi monia pienempiä lopun vaativassa polkuviidakossa. Marika oli kaikki osuudet laskien kuitenkin kolmanneksi nopein nainen. Henna oli aloittajana Suomen kakkosessa, parhaassa kakkosjoukkueessa. Se tuli kahdeksantena maaliin. Sille ei annettu sijoitusta, koska vain maan ensimmäisenä tullut joukkue noteerataan lopputuloksiin.

Torstain lepopäivän jälkeen kisat jatkuivat perjantaina pitkän matkan kilpailulla. Marika oli flunssainen, joten hän oli tyytyväinen viidenteen sijaansa. Ehkä hän hieman säästelikin seuraavan päivän sprinttiin.

Marika on MM-kisojen päätyttyä 30-vuotias. Hänellä on nyt 11 MM-kultaa, 6 hopeaa ja 4 pronssia. Lisäksi 7 EM-kultaa, 2 hopeaa ja 4 pronssia. Oikea voittajatyyppi!

Hennalla on yksi nuorten MM-kulta, viisi hopeaa ja yksi pronssi. Aikuisten MM-mitalitilinsä Henna avasi viime vuonna sprintin pronssilla.