Miehet kolmansia Tiomilassa – mainio kokonaismenestys Kooveelle!

by Super User
Jaoston tiedotteet

Kaikki Kooveen joukkueet esiintyivät edukseen viime viikonloppuna Ruotsissa käydyssä Tiomila-viestissä.

Nuoret aloittivat urakan sijoittumalla nousujohteisesti sujuneessa viestissä 19. sijalle. Naisten joukkue suunnisti tasapainoisen suorituksen kärjen tuntumassa hienosti sijalle 12. Miehet aloittivat Joni Hirvikallion avauksessa kärjessä ja läpi yön kärkitaistelussa ollen kolmannella sijalla lopputuloksissa.

nuoretNuoret aloittivat viestiurakan Jenny Ojalan avauksella 104. sijalle tasapainoisella suorituksella 5:44 kärjen takana. Huomioitavaa on, että kärjessä viiletti pääosin poikia ja Jenny jäi parhaista työistä kolme minuuttia vähemmän. Toisella osuudella Oliver Alajoutsi nosti sijoitusta yli 60 pykälää vaihtaen sijalla 38. Oliverin osuuden rinnakkaisjuoksijana ja varmistajana oli Joona Yliaho. Kolmatta osuutta viilettänyt Rita Simola piti asemat samana ja ankkuri Jasper Alajoutsi pääsi matkaan sijalla 41.

Ankkurina Jasper Alajoutsi sai vauhdin päälle ja nosti koko ajan sijoitusta tuoden Kooveen maalin sijalla 19., joka on paras sijoitus noin kymmeneen vuoteen Tiomilan nuorten viestissä Kooveelle.

Espoon Suunta hoiti viestivoiton suomeen ja suomalaisista joukkueista vain MS Parma ja Lynx ehti nuortemme edelle.

Nuori kakkosjoukkue Oliver Schüle, Daniela Rajala, Lauri Lakanen ja Iiris Yliaho sijoittui 155. sijalle

Naiset tasapainoisella suorituksella kärkipäässä läpi viestin

naisetNaiset aloittivat kahden joukkueen voimin mainiosti. Ykkösjoukkueen Karoliina Ukskoski ja kakkosen Anna-Kaisa Anjala suunnistivat lähes peräkkäin sijoille 16. ja 18. +3:55 kärjen takana. Kärjessä IFK Göteborg karkasi minuutin muilta. Molemmilta melkoisen varmat suoritukset kärjen mennessä hiukan kovempaa.

Toisella osuudella Svetlana Mironova otti minuutilla kärkeä kiinni ja nosti Kooveen kolmanneksi Göteborgin ja Nydalensin jälkeen. Jouduille siirtämään Svetan viime hetkellä kantapäävamman vuoksi toiselle osuudelle, sillä emme halunneet vaarantaa EM-kisoja pidemmän osuuden rasituksella. Eikä siirto taktisestikaan hassumpi ollut, kun pääsimme lähettämään Marjo Taanilan pitkälle putkiosuudelle kärkiryhmässä.

Kolmas liki 11 km putkiosuus muodostui varsin mielenkiintoiseksi, sillä kuten tyypillistä on, kärkiryhmä teki pieniä ja vähän isompiakin virheitä. Seitsemän minuutin takaa lähteneet suunnistajat olivat päivän vauhdikkaimmat ja tarkimmat ja keräsivät 19 suunnistajan joukon yhteen, joka vaihtoi minuutin sisällä. Marjo pysyi letkassa hyvin ja päästi siskonsa Miia Niittysen maastoon 15. sijalla 35 sekuntia kärjessä vaihtaneen Järlan jälkeen.

Kärki karkasi uudelleen Göteborgin johdolla ja Miia tasapainoisella suorituksella piti Kooveen mukana kärkitaistelussa seitsemäntenä 3:18 kärjestä.

Ankkurina Laura Vike joutui kovaan paikkaan ja ensikertalaisena isoihin saappaisiin. Hallitulla suorituksella muutama kova suunnistaja nousi edelle, mutta haastaviin lähtökohtiin mainio ja tasapainoinen suoritus koko joukkueelta sijoituksen ollessa 12. Ruotsin kevään komeetta Karolin Ohlsson nosti Järlan voittoon ja vahvalla suomalaispanoksella (Anna Närhi ja Kirsi Nurmi) Göteborg IFK sijoittui toiseksi.

Miehet seuran parhaaseen sijoitukseen - kolmanneksi

Miesten viestiin Koovee lähti yhtenä vahvimmista joukkueista. Ensimmäisellä osuudella odotuksille saatiin katetta, kun Joni Hirvikallio avasi viestin hallitulla ja vauhdikkaalla suorituksella. Kärkiryhmässä edennyt Joni näki loppurasteilla vain pimeän metsän edessään ja antoi palaa viimeisten rastien kautta kohti maalia. Kokemuspankkiin tallentui yksi tähänastisen uran hienoimmista hetkistä, kun tulenlieskojen lyödessä ja yleisön hurratessa Joni tuli puolen minuutin kaulalla aloituksesta.

Toisella osuudella Lauri SIld ja kolmannella osuudella Kenny Kivikas suorituivat osuudestaan kärkiryhmässä, sillä molemmat vaihtoivat kärkiporukassa. Lauri yhdeksän sekuntia ja Kenny 32 sekuntia kärjen takaa. Kumpikaan ei ollut kovin tyytyväinen omaan suoritukseensa, mutta maasto oli haastava ja yö pimeä.

joniTopi Anjala vei taas pitkällä yöllä viime vuoden tapaan Kooveen viestiä. Harmillisesti huippujuoksun tehnyt Linnen Rasmus Andersson pääsi livahtamaan maastoon tuon 32 sekuntia edellä. Perinteisen pitkän yön tapaan joukon kasaantuivat ja 10 minuutia kärjen takaa lähteneen hiukan alussa epäonnistuneet Göteborg (Högstrand), TP (Kuukka) ja Ravinen (Olle Boström) keräsivä1t mukaansa 30 miehen letkan, johon kaikki edeltä lähtevät lukuun ottamatta kärkijoukkue Linneä kerättiin.

Näin viidennestä ja kuudennesta osuudesta muodostui vietin kulminaatiopiste, kun pudotuspelissä IFK Göteborg otti virheitä tehneen Linnen kiinni ja irtautu 1,5 minuutin johtoon. Jarno Parkkisen ja Jani Lakasen viedessä Kooveen viestiä, vaihdoimme 6:49 kärjen takana sijalla kahdeksan.

Seitsemäs osuus oli putki, jolla Tim Robertson lähti muutaman suunnistajan ryhmään. Ryhmä jäi kärjestä lisää, mutta otti edeltään lähteneistä muut paitsi Pyrinnön ja Malungin kiinni. Tim toi Kooveen neljäntenä vaihtoon 9:40 kärjestä ja 3:20 edellä mainitusta kaksikosta.

Kahdeksannella osuudella suunnistanut Olex Kratov piti välin kärkeen samana. Sen sijaan Linnen ranskalainen Lucas Basset teki huippujuoksun ja nosti Linnen kakkoseksi Pyrinnön pysyessä kolmantena.

Yhdeksännellä osuudella Timo Sild piti varmalla suorituksella sijoituksen neljäntenä kaventaen eron kolmanteen sijaan minuuttiin, mutta toinen sija sen sijaan eteni vauhdikkaammin neljän minuutin päähän.

Ankkurina Daniel Hubmann aloitti kovaa ja samaan aikaan Göteborgin Eskil Kinneberg teki hiukan virheitä, joten kisa näytti kääntyvän jännittäväksi. Pyrintö tuli nopeasti ohitetuksi, jonka jälkeen kaikki kärkijoukkueet saivat suunnistuksen sujumaan ja etenivät tasaisin välein maaliin saakka. Kisan ykkönen siis IFK Göteborg, kakkonen Linne ja Koovee kolmas yhdeksän minuuttia ennen Pyrintöä.

Tasapainoinen hyvä suoritus koko joukkueelta ja sijoitus täysin sitä vastaava. Joukkueen tavoite oli saada kymmenen omaan suoritukseensa tyytyväistä suunnistajaa maaliin, mutta siinä ei onnistuttu. Siis mukavasti jäi suorituksesta hampaankoloon Jukolaa ajatellen.

miehet

Kuvat Joni Snorre Veggan, muut Raimo Arvola.