Naisille SM-hopeaa viestissä , miesten meno hidastui loukkaantumiseen

by Super User
Jaoston tiedotteet

Rovaniemellä ratkaistiin viestisuunnistuksen SM-mitalit. Kooveen naiset suunnistivat hopealle joukkueella Karoliina Ukskoski, Svetlana Mironova ja Miia Niittynen. Miesten matkanteko ei keskeytynyt, mutta hidastui ratkaisevasti Jani Lakasen jalan loukkaantumiseen ja miehet olivat seitsemänsiä. H20-pojat, D18 tytöt ja naisten kakkosjoukkue sijoittuivat myös plakettisijoille.

Karoliina avasi viestin 35 sekuntia kärjen takana. Karoliina oli jo yli 2 minuutin päässä toisella väliaikarastilla, mutta hyvä loppumatka ja kärjen hiukan koukittua ero kapeni sopivasti kärkikymmenikön tullessa sopivasti nipussa vaihtoon.WhatsApp Image 2018 09 15 at 17.58.05

Toisella osuudella ensin SK Pohjantähden Heini Wenman ja Sveta karkasivat muilta ja sitten Heini teki vielä eroa minuutin verran Svetaan, joten Marika Teini lähti ankkuriosuudelle kärjessä ja Miia Niittynen minuutin perään puoli minuuttia ennen Paimiota.

Ankkuriosuus oli tiukkaa minuutin päässä toisistaan etenemistä Marikan ja Miian viedessä viestiä. Virheettömästi edennyt kaksikko ratkaisi kisan lopullisesti, kun viimeisellä pitkällä tievälillä Marikan tiekierto oli hitaampi, mutta suoraan edennyt Miia ei päässyt puolta minuuttia lähemmäs. Kulta siis Pohjantähdelle ja hopea Kooveelle. MS Parma suunnisti pronssille.

Miehissä Topi Anjala tuli kärkiryhmässä vaihtoon, mutta toisella osuudella Koovee jäi ratkaisevasti kärkeen, kun Janin jalkapohjasta kuului napsahdus. Kivusta huolimatta Jani sinnitteli maaliin eikä viestiä keskeyttänyt. Joni ja Timo teki sen, mikä tehtävissä oli ja joukkue sijoittui seitsemänneksi.

Koovee saalisti vielä kolme plakettia, sillä H20-pojat sijoittui joukkueella Otso Westerlund, Saul Klemola ja Fryderyk Pryjma kuudenneksi, D18 tytöt Rosa Simola, Idaliina Kuusisto ja Jenny Ojala kymmenenneksi kuten myös naisten kakkosjoukkue Johanna Hulkkonen, Ulrika Uotila ja Laura Vike. H16 pojat olivat 11. sijalla.

 

WhatsApp Image 2018 09 15 at 17.35.37

 WhatsApp Image 2018 09 15 at 18.00.18  
WhatsApp Image 2018 09 15 at 17.56.04  WhatsApp Image 2018 09 15 at 17.49.15