Prisma-rasteilla jaettiin WRE-pisteitä ja MC-joukkuepaikkoja

by Super User
Jaoston tiedotteet

Vuoden 2019 Prisma-rastit ja kevään viimeinen aikuisten MC-näyttökilpailu juostiin tuttuun tapaan Karjalohjalla kallioisessa korpimaastossa, joka tarjosi suunnistajille vuoroin vauhdikasta toteutusta hyväkulkuisilla avokallioilla, mutta vastapainoksi myös tiukkaa rastinottoa peitteisillä alueilla.

unski karoKooveen väreissä viivalla oli vahva suomalais- ja virolaisedustus sekä naisten että miesten eliittisarjoissa. Naisten eliitissä jaetulle seitsemännelle sijalle juoksi hienosti Kooveen tuorein huippunainen Evely Kaasiku, joka jäi kisan voittaneelle Sari Anttoselle 1:58. Miia Niittynen ylsi sijalle 14, Ulrika Uotila sijalle 24 ja Karoliina Ukskoski sijalle 28. Fyysisesti vaativassa kilpailussa erot kasvoivat varsin suuriksi, ja aivan kärkisijoille olisi vaadittu hyvää kulkua ja sujuvaa toteutusta.

Miesten katsastussarjassa Timo Sild piti Kooveen miehistä kovinta vauhtia, mutta radan toiseksi viimeisellä rastilla tulleen virheen myötä sijoitus painui seitsemänneksitoista. Veli Lauri Sild oli sijalla 26 ja Joni Hirvikallio sijalla 34, hekin varsin tyytymättömiä suorituksiinsa. Tiukassa kisassa ei ollut sijaa virheille. Jonille aukesi kuitenkin paikka Suomen MC-joukkueessa sprinttiviestissä ja varasija maastomatkoilla, onnittelut Jonille!

Nuorten puolella nähtiin varmaankin päivän paras suoritus, kun Jenny Ojala jatkoi tasapainoisia esityksiä sarjassa D16 juosten sijalle 2. Aikaero voittaneeseen HS:n Emilia Talaan oli vain 10 sekuntia. Onnittelut Jennylle!