MM-kisat alkavat - Evely Kaasikun kuulumiset kisojen kynnyksellä

by EU
Jaoston tiedotteet

Suunnistuksen MM-kisat alkavat 13.8. Norjassa keskimatkan karsinnalla. Kooveelta kisoissa on mukana Evely Kaasiku, Svetlana Mironova, Laura Vike, Lauri ja Timo Sild, Kenny Kivikas, Olexander Kratov, Daniel Hubman, Tim Robertson ja Guy Sabobar. Pääsimme haastattelemaan Evelyä ennen tiistaina alkavia kisoja.

Mitä kuuluu?

Aika kiire on ollut nyt kesälläkin töiden ja kaiken kanssa, mutta olen yrittänyt tasapainottaa aikaa näin, että olisi aikaa tehdä työtä sekä treenata että levätä. Viimeiset kaksi viikkoa ennen MM-kisoja otin niin rauhallisesti kuin pystyi vielä, että kaikki olisi täydellistä. Päivällä Norjaan matkustaessa tulin silti kipeäksi ja nyt viimeiset päivät olen tehnyt vaan kaikkea mahdollista, että olisin vahvana lähtöviivalla. En ole vielä ihan kunnossa. Suurin ongelma on nenän turvonnut limakalvo, josta ei ilma ei pääse hyvin läpi, mutta tilanne ei ole katastrofi. Olen riittävän kunnossa, että lähden huomenna kisaan. Olen valmis tekemään parhaani, mitä osaan. Katsotaan sitten, mihin se riittää.

Miten valmistautuminen MM-kisoihin on sujunut?

Olen ollut tänä vuonna aika paljon kipeä ja se on vähän vaikuttanut valmistautumiseen, mutta silti on onnistunut treenata hyvää määrää, tehdä hyviä laadukkaita treenejä ja kunto on ollut ihan hyvä. Harmittaa, että tulin nyt taas kipeäksi. Viime vuonna oli mononukleoosi ja sitten olin sen takia joka toinen viikko kipeä. Nyt voisi olla kaikki kunnossa, mutta silti ei... Pitää tutkia ja tehdä jotain, että en tulisi enää niin usein kipeäksi.evely2

Mikä on onnistunein kisa tai harjoituksesi tänä vuonna? Miksi ajattelet, että onnistuit juuri silloin?

Parhaiten on onnistunut ehkä Suomen maajoukkueen maailmancupin katsastuskisat toukokuun lopussa ja WOC-katsastuskilpailujen keskimatka Norjassa. Juuri niinä päivinä suunnistus sujui ja oli hyvä verrata maailmantason porukassa mihin pystyn. Kisat näyttivät, että paljon on mahdollista. Harmi kyllä, että ne olivat vain katsastuskisat. Nyt pitää tuoda tulokset kotiin myös arvokisoista.

Miten käsittelet pettymyksiä, jos vaikka tärkeä kilpailu ei ole mennyt odotustesi mukaan? Mitä tunteita herää?

Tottakai se harmittaa. Keskellä kisaviikkoa on tärkeä keskittyä heti seuraaviin kisoihin - ei ole aikaa harmittaa. Kun kisat ovat kauden alussa, mulla on usein kisojen jälkeen nälkää opiskella, mitä voisi tehdä paremmin. MM-kisojen jälkeen taas haluan vain lomaa ja vähän myöhemmin katson tarkemmin, miksi näin meni.

Mitä suunnistus on opettanut sinulle elämäsi aikana?

Suunnistus on opettanut opiskelemaan - joka treeni tai kisa opiskelen jotain; miten suunnistaa paremmin, mutta myös miten tulisin paremmaksi ihmiseksi. Suunnistuksessa pitää tehdä päätöksiä. Se opettaa, miten nähdä eri vaihtoehtoja ja tehdä loppupäätöksiä myös elämässä. Uskon, että se on tuonut paljon tasapainoa elämään.

Mikä saa sinut innostumaan ja motivoitumaan suunnistuksesta huipulla?

Minua kiinnostaa, missä omat rajat on, kuinka pitkälle pystyn menemään. Tällä hetkellä näen, että minulla on vielä tosi tosi paljon enemmän potentiaalia kuin olen saavuttanut.