Jennylle kultaa SM-pitkältä!

by Ulrika
Jaoston tiedotteet

Jenny Ojala voitti D16-sarjan suomenmestaruuden Fiskarissa käydyissä pitkän matkan suunnistuskilpailuissa. Elo Saue suunnisti hopealle D45-sarjassa ja Karoliina Ukskoski saavutti 9. sijan pääsarjassa.

Fiskarissa kamppailtiin pitkän matkan Suomenmestaruuksista viikonloppuna. Lauantaina karsittiin finalistit tai muodostetiin lähtöjärjestykset ja sunnuntaina kisattiin finaalit. Vuoden 1966 MM-kisamaastot tarjosivat nautinnollista suunnistusta, sillä maasto oli vauhdikas, mutta tarkkuutta vaativa ja virheisiin ei ollut kenelläkään varaa. D70-sarjassa suunnistava Anja Wilen oli vuoden 1966 kisoissa mukana, mutta tutunnäköisiä paikkoja ei ollut maastossa tullut vastaan.

Jenny Ojala suunnisti tasaisesti ja vauhdikkaasti koko kuuden kilometrin reitin ja saavutti suomenmestaruuden. Kuusitoistavuotiaiden tyttöjen kisa oli poikkeuksellisen tiukka, sillä neljäskin jäi vain minuutin voittajasta.  smpi

Karoliina Ukskoski sai ensimmäisen pitkän matkan plakettinsa pääsarjassa suunnistaessaan sijalle 9. Vauhdikas maasto sopi kovakuntoiselle Karolle hyvin, ja hän eteni matkan lähes virheettä. Muista A-finaaliin päässeistä pääsarjalaisista Miia suunnisti sijalle 13., Joni 20. ja Ulrika 25.

Elo suunnisti totutun varmasti ja sai hopeamitalin sarjassaan. Eroa kisan voittaneeseen Mervi Pesuun kertyi reilu kaksi minuuttia.