Suunnistuskoulua modernisti etäopetuksena alkaen To 9.4

by Elo Saue
Jaoston tiedotteet

 
Suunnistuskoulun ohjatun harjoitustoiminnan aloitus tulee valitettavasti siirtymään eteenpäin. Kauden aloitusta odotellessa olemme visioineet suunnistuskoulun toteutusta etäopetuksena - aivan kuten monet koululaiset tällä hetkellä opiskelevat.

Käytännössä opetus järjestetään Microsoftin Teams -alustalla (ainakin Tampereen koululaisille tuttu) ja sen kohderyhmänä olisi aluksi lasten huoltajat, jotka saisivat riittävästi eväitä ja ideoita lasten opastamiseen ja ohjaamiseen. Parin ekan kerran jälkeen porukka jaetaan taitotason mukaan pienempiin ryhmiin ja näissä etäluennoissa voi jo olla lapsiakin mukana.

Opetuksen teoriaosuus tulee tapahtumaan torstaisin klo 18 ja tämän jälkeen viikonlopun aikana on mahdollisuus suunnistaa omatoimisesti harjoituksen ratoja maastossa. Karttojen jakelu tulee perustumaan joko omaan printtaamiseen tai tilausten perusteella tehtävään noutoon jostakin sovitusta paikasta.

Suunnistukset tullaan tekemään myös muilla kuin Kooveen kartoilla joten tässä tulee myös mahdollisuus saada vaihtelua uusilla maastoilla!

Suunnistuksen opetuksen tulee pitämään nuorisovalmentajamme Elo Saue ja ensimmäinen Teams-suunnistuskoulu tulisi olemaan kiirastorstaina 9.4.2020 klo 18:00-19:15.

Nyt kun useimmat harrastukset ovat tauolla ja koulussakaan ei käydä, on hyvä huolehtia lasten liikkumisesta ja tämä tarjoaa siihen erinomaisen mahdollisuuden!

Pyydämme kaikkia, jotka haluavat lähteä tähän kokeiluun mukaan lähettämään Teamsissä käyttämänsä tai muun sähköpostiosoitteensa Elolle (elosaue@gmail.com) joten Elo saa muodostettua tarvittavat kanavat.

Asiasta kertovat lisää Suunnistuskoulun rehtori Petri Viitanen petriv@iki.fi ja lajivalmentaja Elo Saue puh 0447748867.